Ξενοκρατία

Άνοιξαν τα αρχεία του φόρεϊν όφις τα οποία έχουν αναφορές για την δράση του Ανδρέα Παπανδρέου την δεκαετία του 1980.
Από τα πιο σημαντικά σημεία είναι η αναφορά του πρέσβη Σάδερλαντ προς το πρόσωπο του Ανδρέα για τον οποίο λέει χαρακτηριστικά: “Οι προοπτικές του ΠΑΣΟΚ για τις προσεχείς εκλογές έχουν βελτιωθεί, αλλά ακόμα οι πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές είναι εναντίον του, λιγότερες από το 50%. Γι αυτό ακριβώς ο Ανδρέας Παπανδρέου πασχίζει να αποβάλει το προφίλ του ανεύθυνου Μαρξιστή…”
Άλλο σημαντικό σημείο είναι η συνάντηση του Βρετανού διπλωμάτη Λιούελιν Σμιθ με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Χ.Φλωράκη στην οποία ο Σμιθ πρότεινε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Ο Φλωράκης το απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο προεκλογικά αλλά χωρίς να αποκλείει μια συνεργασία σε διάφορα ζητήματα στα οποία συμφωνούσαν τα δύο κόμματα…
Υπάρχουν και χαρακτηρισμοί προσώπων όπως του Καραμανλή και του Μητσοτάκη τους οποίους χαρακτηρίζουν φιλοδυτικούς. Ακόμη υπάρχουν και αναφορές για Ράλλη και Αβέρωφ.
Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι υπήρχε ενδεχόμενο πραξικοπήματος εάν δεν ανέβαιναν κυβερνήσεις που ήταν της αρεσκείας των Βρετανών…
Βέβαια κανένα πραξικόπημα δεν έγινε γιατί όλοι οι Έλληνες πολιτικοί όπως μπορούμε να δούμε παραπάνω, δεξιοί και αριστεροί, ακολούθησαν τις εντολές των ξένων. Έτσι βλέπουμε μια μεταπολίτευση με εναλλαγές προσώπων τα οποία διοικούσαν και διοικούν την χώρα επιφανειακά.
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s