Έφοδος στα σπίτια μελών της JD

Τον Μάρτιο του 2009 η Γερμανική Εθνικιστική οργάνωση HDJ ( Γερμανική Νεολαία Πίστης στην Πατρίδα) τέθηκε εκτός νόμου από την γερμανική κυβέρνηση με την πρόφαση ότι παρέβηκε έναν νόμο περί της λειτουργίας των σωματείων και συλλόγων. Αυτό σήμαινε έφοδος στα σπίτια των μελών της, κατάσχεση οποιουδήποτε αντικειμένου μπορεί να θεωρηθεί “ιδεολογικά παράνομο” και δήμευση κάθε οικονομικού κεφαλαίου της οργάνωσης.

Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε για ακόμα μία φορά η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να δείξει στους πολίτες της και σε όλο τον κόσμο πως δεν υπάρχει χώρος στο πολυπολιτισμικό της καζάνι για τους Εθνικιστές. Έτσι οι αρχές έκαναν επιδρομές σε 5 διαφορετικές πόλεις, τα χαράματα, σε σπίτια μελών της νέας οργάνωσης JN (Νέοι Εθνικοί Δημοκράτες) με μοναδική αιτιολογία, ότι τα συνθήματα και οι ενέργειες της οργάνωσης έχουν ομοιότητες με αυτές της ήδη απαγορευμένης HDJ.

Οι δύο οργανώσεις σαν κύρια ενασχόληση τους έχουν την διοργάνωση κατασκηνώσεων για νέα παιδιά. Όπως φαίνεται αυτό σε συνδυασμό με την πίστη στην πατρίδα είναι αρκετό στο γερμανικό καθεστώς για να τεθεί κάποιος εκτός νόμου και να κατηγορηθεί ο οποιοσδήποτε για την δημιουργία παραστρατιωτικών ομάδων. Την ίδια στιγμή που το μεγαλύτερο κομμάτι της νεολαίας βρίσκεται μεταξύ ναρκωτικών και παρακμής και οι ακροαριστερές οργανώσεις δρουν ανενόχλητες.

Διαβάστε εδώ για την απαγόρευση της οργάνωσης HDJ

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s