Αποσυντονισμός της κοινής γνώμης

Αν και στην Ελλάδα οι μεγαλοκαναλάρχες και όσοι διαχειρίζονται την κοινή γνώμη είναι ακόμα ερασιτέχνες όσον αφορά τον αποσυντονισμό της κοινής γνώμης, στην Αμερική είναι επιστήμονες σ’ αυτόν τον τομέα εδώ και δεκαετίες. Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας ότι μετά το περίφημο σκάνδαλο (;) με τα wikileaks εμφανίστηκε η NASA (την κατάλληλη στιγμή) με βαρύγδουπες δηλώσεις περί εξωγήινης ζωής. Με αυτήν την πρακτική οι Αμερικάνοι τρώνε το κουτόχορτο τους (δεν θέλουν και πολύ) και αφήνουν για λίγο τα γήινα και ασχολούνται με τα «σημαντικά» που τους πλασάρει το κράτος τους.

Όσον αφορά τα wikileaks δεν είναι σίγουρο τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά και ίσως να εκπλαγούμε όταν μάθουμε περί τίνος πρόκειται. Πολλά λέγονται βέβαια, αλλά αν διαβάσει κανείς τι γράφεται, για την Ελλάδα για παράδειγμα, δεν απέχουν καθόλου από την πραγματικότητα. Οπότε όσον αφορά την σημαντικότητα τους είναι αναμφισβήτητη ανεξαρτήτως σκοπιμοτήτων. Κι αυτό το ξέρει φυσικά η Αμερική και πράττει ανάλογα.

Το μεγάλο ζήτημα όμως δεν είναι τι κάνει η Αμερική στον τόπο της, γιατί κακά τα ψέμματα 9 στους 10 Αμερικάνους θα νομίζουν ότι τα wikileaks είναι είδος hamburger, αλλά πόσο περίτεχνα εξουσιάζει τα απανταχού μέσα ενημέρωσης. Και για να μιλήσουμε πιο ειδικά είναι απίστευτο, εκτός από τα κανάλια , πόσα ελληνικά blogs και sites έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις περίφημες ανακοινώσεις της NASA.

Απ’ αυτό μπορεί να φανεί ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης έχει παγκόσμια εμβέλεια και κύριους υποκινητές τους διεφθαρμένους οι οποίοι συντάσσουν την παγκόσμια κυβέρνηση, προς όφελος των ιδιοτελών τους σκοπών.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s