Μουσείο η αίθουσα που καταδικάστηκαν οι Γερμανοί αξιωματούχοι

Πριν περίπου δύο εβδομάδες συμπληρώθηκαν 55 χρόνια από τη δίκη της Νυρεμβέργης, αδιμφησβήτητα την πιο στημένη δίκη της νεότερης παγκόσμιας ιστορίας. Κατά τη διάρκεια του πολέμου ο Ιωσήφ Στάλιν είχε απαιτήσει να εκτελεσθούν μαζικά οι Γερμανοί στρατιώτες και οι Αρχηγοί τους, όταν οι συμμαχικές δυνάμεις κερδίσουν τον πόλεμο. Τελικά δεν έγινε αυτό… 22 Γερμανοί Εθνικοσοσιαλιστές Αρχηγοί βρέθηκαν κατηγορούμενοι για “εγκλήματα πολέμου”, με κατήγορους τους εχθρούς τους, κάποιους φιλελεύθερους, δημοκράτες, κομμουνιστές, που είναι και οι ίδιοι οι οποίοι βομβάρδισαν τη Δρέσδη.

Η αίθουσα 600 του Δικαστηρίου στην οποία πραγματοποιήθηκε η δίκη, σήμερα έχει αρχίσει και χρησιμοποιέιται σαν μουσείο, όπως και η σοφίτα πάνω από αυτήν την αίθουσα. Ένα μουσείο όπως έχει χαρακτηριστεί “για να θυμίζει στον κόσμο τα εγκλήματα των Ναζί και το πως αυτοί οι άνθρωποι φέρθηκαν τόσο απάνθρωπα σε άλλους ανθρώπους”. Πολλοί όμως, από την πλευρά των συμμάχων, έχουν αναφερθεί στη δίκη συγκεκριμένα ως “μία δίκη με γνωστή έκβαση” και “αχρείαστη εφόσον οι Γερμανοί Αρχηγοί ήταν ήδη καταδικασμένοι σε θάνατο”.

Το δικαστήριο της Νυρεμβέργης έχει από την εξωτερική του μεριά 4 σημαίες για να θυμίζουν το ποιοι ήταν οι νικητές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η σημαία της Αγγλίας, της Γαλλίας, των Η.Π.Α. Και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει και μία σημαία κόκκινη με το σφυροδρέπανο πάνω της. Στημένες εκεί προσπαθώντας να σβήσουν τα εγκλήματα πολέμου των κομμουνιστών και των συμμαχικών δυνάμεων. Προσπαθώντας να παρουσιάσουν τους συμμάχους και τους κομμουνιστές ως κάτι “αγνό, δίκαιο και σωστό”. Αφήνοντας πίσω τη σφαγή στο Κατύν, το βομβαρδισμό της Δρέσδης, τα τριάντα εκατομμύρια νεκρών από τον κομμουνισμό, τις προβοκάτσιες που οδήγησαν στον αφανισμό ολόκληρων χωριών.

Στα εγκαίνια του μουσείου παρευρέθηκε και ένας από τους λίγους κατήγορους που συμμετείχαν στη δίκη και είναι εν ζωή, ο αμερικάνος Benjamin Ferencz που σε ηλικία 90 ετών επέστρεψε για να δει μία “εντελώς διαφορετική χώρα, με διαφορετική φωνή και διαφορετικό πλάνο” όπως ο ίδιος είπε στην ομιλία του. Επίσης, δε θα μπορούσε να παραλήψει να παρουσιάσει τον εαυτό του ως ήρωα με τη συμμετοχή του στην κατάληψη των στρατόπεδων συγκέντρωσης Ματχάουζεν, Νταχάου και Μπουχενβαλντ, όπου υοστηρίζει πως είδε Εβραίους να καίγονται εκείνη την ώρα και άλλες βαρβαρότητες να λαμβάνουν χώρα. Φυσικά, όλα αυτά είναι ψεύδη, οι Γερμανοί δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση τη στιγμή που πραγματοποιούνταν επίθεση στα στρατόπεδα να έχαναν χρόνο για να κάνουν οτιδήποτε στους Εβραίους και να αδιαφορούσαν για τους Συμμάχους που επιτίθονταν.

Η Αίθουσα 600 ακόμα λειτουργεί ως αίθουσα δικαστηρίου, και τις ώρες που δε λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιείται σαν μουσείο. Ο κυρίως χώρος του μουσείου είναι η σοφίτα πάνω από αυτήν, όπου γίνονται προβολές βίντεο, που παρουσιάζουν τους “Σωτήρες Συμμάχους και Κομμουνιστές και τους κακούς Ναζί”. Το πόσο εμπαθείς είναι όλοι αυτοί οι ιθύνοτες για την πραγματοποίηση του μουσείου φαίνεται και από το γεγονός ότι ένα από τα εκθέματα είναι η πλατφόρμα στην οποία καταδικάστηκε σε θάνατο ο Γερμανός Εθνικοσιαλιστής Αρχηγός Hermann Goering και άλλοι επιφανείς Γερμανοί Αρχηγοί.

55 χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι νικητές Σύμμαχοι ακόμα ρίχνουν το δηλητήριο τους και δείχνουν την ίδια εμπάθεια, δημιουργώντας ακόμα και ένα δικαστήριο σαν χώρο λατρείας. Το ενθαρρυντικό είναι όμως ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη το Εθνικιστικό Κίνημα μεγαλώνει, και όλο και περισσότεροι άνθρωποι εναντιώνονται στον Κομμουνισμό και τη Δημοκρατία. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για κάτι καινούριο και ριζοσπαστικό. Ανοίγει ο δρόμος για τη Λαϊκή Δικαιοσύνη και την Εθνική Κυριαρχία, ανοίγει ο δρόμος για το Λαϊκό Εθνικισμό.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s