Τουλάχιστον έχουμε δημοκρατία…

Δυσανασχετούν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες για τις χαμηλές απολαβές τους του ύψους, περίπου, των 6000 ευρώ. Ερωτούν για το πόσους μπορούν να διορίσουν ως ειδικούς συμβούλους και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για το ασυμβίβαστο που δεν τους επιτρέπει να κάνουν και τις δουλειές τους παράλληλα με τους διορισμούς ημετέρων και συγγενών.

Την ίδια ώρα σε μια πολύπαθη γειτονιά των Αθηνών η κυρία Λίτσα, ετών 70, δεν τολμά να διαμαρτυρηθεί που προχθές την κλέψαν κάτι μαύροι. Δεν τολμά να διαμαρτυρηθεί που μετρά τα κέρματα από την, ήδη, περικομμένη, για το “καλό της Πατρίδας”, σύνταξη της προκειμένου να βάλει πετρέλαιο για τον χειμώνα που έρχεται. Στα μαγαζιά της γειτονιάς δεν μπορεί να εμφανιστεί γιατί τα “βερεσέδια” έχουν ξεπεράσει το όριο, όμως δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί. Για το ότι σε λίγο θα πληρώνει τα φάρμακα της χωρίς βοήθεια του Δημοσίου δεν το ξέρει ακόμα, γιατί δεν τα καταλαβαίνει αυτά που λένε οι υπουργοί και αυτοί της τρόικας, που λέει και το τελεβίζιο. Κάτι λένε για σπατάλες στον τομέα της Υγείας, αλλά προφανώς, σκέφτεται, δεν εννοούν τα φάρμακα της, άλλωστε την δικαιούται την σύνταξη λόγω αναπηρίας, ασχέτως που ο ταχυδρόμος της φέρνει λιγότερα λεφτά τώρα τελευταία. Και να το μάθει όμως δεν θα μπορέσει να διαμαρτυρηθεί, γιατί τότε θα την πουν όλοι ακροδεξιά, ρατσίστρια, μισαλλόδοξη και αντιδραστικιά, θα της πουν, στην καλύτερη, ότι την καταλαβαίνουν αλλά και ότι οι μαύροι είναι άνθρωποι και μπορούν που και που να την κλέβουν. Θα τις πουν ότι το πετρέλαιο θέρμανσης πρέπει να εξισωθεί με το πετρέλαιο κίνησης γιατί κάποιοι μεγαλοκεφαλαιούχοι κάναν κομπίνες. Θα της πουν ότι την σύνταξη της την ήθελε η “Πατρίδα” για να σωθεί από την χρεωκοπία. Θα της πουν ότι τα δημόσια νοσοκομεία περιέθαλπταν παράνομα δωρεάν κάποιους με μηδενικά ένσημα και εισφορές και άρα πρέπει να πληρώνει τα φάρμακα της, ασχέτως αν δεν μπορεί, χάριν “ανθρωπισμού”. Θα της μιλήσουν για δικαιώματα και για τον φόβο του φασισμού, όμως κανείς δεν θα μιλήσει για τα δικά της δικαιώματα και για τις δικές της ανάγκες, αντιθέτως θα ζητήσουν την “συναίνεση” της στα μέτρα για το καλό της “Πατρίδας”.

Και άμα δεν πειστεί από όλα αυτά η κυρά Λίτσα και πάει να διαμαρτυρηθεί, υπάρχουν πάντα τα γκλοπς και οι ασπίδες των ΜΑΤ για να την συνετίσουν, πάντα για το καλό της “Πατρίδας”, για το εθνόσημο, γιατί είναι “μαζί” μας. Κατά τα άλλα οι αιρετοί-εταίροι διαμαρτύρονται για τις χαμηλές απολαβές τους, ύψους, περίπου 6000 ευρώ ανά μήνα. Τουλάχιστον βέβαια έχουμε δημοκρατία. Κάτι είναι και αυτό…
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s