Φίλοι από τα παλιά

Λίγο μετά την επέμβαση των Ισραηλινών δυνάμεων στα καράβια που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια, τα ΜΜΕ έσπευσαν αμέσως να ενημερώσουν για τη διεθνή κατακραυγή. Ανάμεσα στη κατακραυγή ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου των Η.Π.Α. για τη στάση του Ισραήλ. Το να έκανε κάποια άλλη δήλωση ο πρόεδρος των Η.Π.Α. θα ήταν αφελές και αστείο σε μια τέτοια τεταμένη κατάσταση. Οι επίσημες δηλώσεις όμως της κυβέρνησης από την άλλη μεριά του Ατλαντικού δε τελείωσαν εκεί, κάτι όμως που κρύβεται από τα περισσότερα ΜΜΕ. Ο γραμματέας του Υπουργείου Αμύνης των Η.Π.Α., Robert Gates, δήλωσε πως για την αντι-ισραηλινή συμπεριφορά του Τουρκικού κράτους και τη πιθανή θετικά προσκείμενη πολιτική της προς το Ιράν ευθύνεται η Ευρώπη! Συγκεκριμένα, ο κ. Gates κατηγορεί τη Γαλλία και τη Γερμανία για το ότι διώχνουν τη Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτομάτως από τη… Δύση. Συγκεκριμένα δήλωσε:

“Προσωπικά πιστεύω πως αν υπάρχει κάτι με την έννοια ότι η Τουρκία κινείται προς τα ανατολικά, θα είναι, κατά τη γνώμη μου, σε όχι μικρό βαθμό γιατί την σπρώξανε μερικοί στην Ευρώπη, αρνούμενοι να δώσουν στην Τουρκία τον οργανικό δεσμό που επιδώκει με τη Δύση.

Νομίζω ότι πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά και σκληρά γιατί έχει εξελιχθεί έτσι η Τουρκία καθώς επίσης και το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.”

Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως οι Η.Π.Α. υποστηρίζουν την οπτική της Βρετανίας σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην εισροή μεγάλου κύματος μουσουλμάνων στην Ευρώπη και αυτό θα έχει ως επακόλουθο τη βελτίωση της συμβίωσης και της εξέλιξης των μουσουλμανικών κοινοτήτων μέσα στην Ευρώπη (!). Εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος το πως μπορεί και συνεχίζει για τόσα χρόνια η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση μέσω της Τουρκίας και γιατί το “Ελληνικό Κράτος” ανεξαρτήτως κυβέρνησης υποστηρίζει την ένταξη της γείτονος τόσο φανατικά. Ο άξονας Βρετανία – Η.Π.Α. – Ισραήλ ζει και βασιλεύει.

Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s