Ο "πατριωτισμός" του Δ.Ν.Τ και μερικές πικρές αλήθειες

Αν δεν ήταν τραγικό το ότι το τηλεκόμμα που λέγεται ΛΑ.Ο.Σ. κατάφερε να παραπλανήσει εκατοντάδες χιλιάδες αγνούς πατριώτες ψηφοφόρους (οι οποίοι όπως φαίνεται έχουν αρχίσει ν’ αντιλαμβάνονται τον συστημικό ρόλο του), θα προκαλούσε άφθονο γέλιο η ατάκα του βουλευτή Μάκη Βορίδη όταν κλήθηκε να δικαιολογήσει την απόφαση του κόμματός του να ψηφίσει ΥΠΕΡ της υποδούλωσης της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ.: “Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον έστιν η Πατρίς”! Πραγματικά συγκινητικό το διάγγελμα του “εθνικιστή” Βορίδη για το πώς από “πατριωτικό καθήκον” ψήφισε ΥΠΕΡ των παγκόσμιων τοκογλύφων… Για να τελειώνουμε κύριοι “πατριώτες” που λέτε από εδώ και από εκεί τις σοφιστείες περί “αναγκαίας λύσης” και ότι δήθεν “δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς”, οι Έλληνες δεν τρώνε κουτόχορτο: Αν πράγματι υπήρχε τόσο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και υπέρογκο χρέος που έπρεπε να καλυφθεί με δανεισμό γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα… χρεοκοπήσουμε, αυτό ήταν γνωστό από τον πρωθυπουργό Τζώρτζ ήδη προτού εκλεγεί. Άντε να σας κάνουμε την χάρη και να υποθέσουμε ότι το έμαθε… τον Οκτώβριο. Τον Νοέμβριο μπορούσαμε να δανειστούμε με επιτόκιο 2,8% από τις αγορές (και χωρίς να μπούμε στην διαδικασία του Δ.Ν.Τ) και δεν το κάναμε. Ομοίως, τον Ιανουάριο με επιτόκιο 3% και πάλι δεν το κάναμε! Γιατί; Δεν αναρωτιέται κανείς;

Μα γιατί η Ελλάδα ως διαχρονικό εξιλαστήριο και “εύκολο” θύμα θ’ αποτελέσει καλό “προηγούμενο” για τις υπόλοιπες χώρες (Ισπανία και Πορτογαλία έπονται) να δεχτούν χωρίς αντίδραση τα “σωτήρια” μέτρα των παγκόσμιων τοκογλύφων του Δ.Ν.Τ. Και βέβαια μην περιμένετε μόνο τα μέτρα να δημιουργήσουν προηγούμενο αλλά και άλλες “παραχωρήσεις” (για την… Πατρίδα βεβαίως βεβαίως) όπως το επίσημο μοίρασμα του Αιγαίου και το συνοπτικό κλείσιμο όλων των εθνικών μας θεμάτων. Όσο για το ποιές θα είναι οι επιπτώσεις στην χώρα μας από την μέγγενη του Δ.Ν.Τ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Παραθέτουμε συνοπτικά το τί υπέστησαν άλλες χώρες με “βοήθεια” ύψους 7 έως (το πολύ) 40 δισεκοτομμύρια.

Ουγγαρία («βοήθεια» 20 δισ. ευρώ): περικοπή του δώρου των Χριστουγέννων για μισθωτούς και συνταξιούχους, αύξηση του ΦΠΑ κατά 5% και άνοδος του ορίου συνταξιοδότησης κατά τρία χρόνια. Ακολούθησε ύφεση με συρρίκνωση του ουγγρικού ΑΕΠ κατά 7% σε σύγκριση με τα προ ΔΝΤ επίπεδα.


Λεττονία («βοήθεια» 7,5 δισ. ευρώ): άμεσες περικοπές του προϋπολογισμού για την υγεία κατά 40% και κλείσιμο τεράστιου αριθμού νοσοκομείων. Έκλεισαν εκατοντάδες σχολεία, οι μισθοί των εκπαιδευτικών μειώθηκαν κατά 60% και των δημοσίων υπαλλήλων κατά 20%. Ακολούθησε συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 17,5% το 2009 και συνολικά για την τελευταία διετία κατά 24%. Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 22,8% από το ποσοστό μόλις 5,6% του 2007.


Ρουμανία («βοήθεια» 20 δισ. ευρώ): 100.000 απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 1/3 της συνολικής απασχόλησης. Μετά την εφαρμογή των μέτρων, το ΑΕΠ της χώρας έχει συρρικνωθεί σχεδόν κατά 8%. Το ίδιο το ΔΝΤ έχει αναθεωρήσει την αρχική πρόβλεψή του πως η οικονομία της Ρουμανίας θα σημειώσει φέτος «ανάπτυξη» 1,3% και περιορίζεται σε ένα… 0,8%.


Αργεντινή («βοήθεια» 40 δισ. δολάρια): κατάργηση όλων των κοινωνικών προγραμμάτων και μείωση των μισθών κατά 20%, με αποτέλεσμα να βυθιστεί η χώρα στη φτώχεια και να γεμίσει η πρωτεύουσα με αστέγους.

Τί λέτε άραγε να γίνει με την Ελλάδα που θα “βοηθηθεί” με 110 και βάλε δισεκατομμύρια ευρώ;...
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s