Όλα τα ‘χαμε, αυτό μας έλειπε…

Θα ήταν κουραστικό ίσως ν’ αρχίζουμε να παρουσιάζουμε ένα-ένα τα άρθρα και τις ειδήσεις που έχουμε κατά καιρούς δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα μας σχετικά με το πόσο το νεοελληνικό κράτος φτύνει κατάμουτρα την Ιστορία μας αφήνοντας μνημεία χιλιετιών να καταστρέφονται στο βωμό του κέρδους και της αδιαφορίας. Κανένας από τους ιθύνοντες, δήθεν “ευαίσθητους” για τον Πολιτισμό δεν ασχολείται ουσιαστικά με την διάσωση χιλιάδων μνημείων που βρίσκονται διάσπαρτα στον ελλαδικό χώρο, κανένας δεν ασχολείται με την εκμάθηση της Ιστορίας μας στα ελληνόπουλα ενώ το να στήνονται αγάλματα των προγόνων μας στις μεγάλες πόλεις θεωρείται “αναχρονιστικό” έως… “φασιστικό”. Μας λένε μάλιστα ότι είναι και… πολυέξοδο!

Αντίθετα λεφτά υπάρχουν για να στηθεί μνημείο “ολοκαυτώματος” από τους Εβραίους στην καρδιά της Αθήνας, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, αφού όπως διαβάσαμε η Αθήνα είναι η τελευταία πρωτεύουσα της Ευρώπης που δεν είχε τέτοιο μνημείο. Καιρός λοιπόν ν’ αποκτήσουμε!… Εκτενές αφιέρωμα για την συγκεκριμένη είδηση είχε η εφημερίδα Ελευθεροτυπία (από εκεί η φωτό και το παρακάτω απόσπασμα):

“Σε μια πόλη που τα περισσότερα γλυπτά στον δημόσιο χώρο είναι είτε αδιάφορα είτε κακόγουστα, το έργο της Ντιάννας Μαγκανιά ξεχωρίζει τόσο για τη λιτή, γεωμετρική αισθητική του όσο και τη «σιωπηλή» δραματική του ένταση. Το μνημείο επιλέχτηκε ύστερα από διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν 19 καλλιτέχνες με αξιόλογες προτάσεις. Αναπαριστά ένα μαρμάρινο διαμελισμένο Αστρο του Δαβίδ, που συμβολίζει το πλήγμα που υπέστη ο Εβραϊσμός της Ελλάδας από τους ναζί. Τα αποκομμένα τρίγωνα βρίσκονται διάσπαρτα σε μικρές ακανόνιστες αποστάσεις γύρω από το ακέραιο κεντρικό τμήμα, αναφορά στον πυρήνα που επέζησε, για να συνεχίσει την ιστορική πορεία των εβραϊκών κοινοτήτων της Ελλάδας.”


Όσο για το πόσο “καλόγουστο με δραματική ένταση” είναι το συγκεκριμένο μνημείο το αφήνουμε απλά στην κρίση σας… Α και κάτι άλλο. Επειδή θέμα των ημερών είναι η υποδούλωση της πατρίδας μας στο ΔΝΤ, καλό θα ήταν να μας πούν ακριβώς τί ρόλο διαδραματίζουν οι Εβραίοι στον συγκεκριμένο μηχανισμό αφαίμαξης, αν και κάτι τέτοιο είναι λίγο-πολύ γνωστό...
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s