Η τριτοβάθμια εκπαίδευση ως χώρος πειραματισμού και ρουσφετιού

Η συντοπίτισσα και φωστήρας του υπουργείου (πρώην Εθνικής) Παιδείας, κ. Διαμαντοπούλου, αφου επάνδρωσε το υπουργείο της με τα κατάλληλα άτομα (βάση πολιτικής τοποθέτησης φυσικά και όχι βάση προσόντων), που θα συνεχίσουν επάξια το αντεθνικό έργο της Ρεπούση, προχώρησε σε δήλωση πρόθεσης για την κατάργηση της βάσης του 10 για την εισαγωγή στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ως μέτρο αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και για “παιδαγωγικούς και κοινωνικούς λόγους”

Η κατάντια των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ αποτελεί ένα τεράστιο ζήτημα με πολλές προεκτάσεις, για το οποίο ο Λαϊκός Σύνδεσμος έχει σταθερή και ξεκάθαρη θέση υπερ του Εθνικού προσανατολισμού της Παιδείας. Οι Εθνικιστές διεκδικούμε ελεύθερη εισαγωγή και σπουδές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ για όσους αποφοίτους το επιθυμούν, με άμεση απορρόφηση των αριστούχων σε κάθε κλάδο, σύμφωνα με τις δημοσιοποιημένες τρέχουσες ανάγκες της Ελληνικής Κοινωνίας. Απορρίπτουμε τη βιομηχανία της παραεκπαίδευσης, το νεοελληνικό σχολείο που έχει χάσει το μπούσουλα, τους μαθητές που μετατρέπονται σε ημιμαθείς παπαγάλους από φιλελεύθερους και μαρξιστές δασκάλους, τα ΑΕΙ και ΤΕΙ που παράγουν αιώνιους φοιτητές και μετατρέπονται σε αναρχοκομμουνιστικές γιάφκες.

Με τα πειράματα σχετικά με τη βάση του 10, όλες οι κυβερνήσεις, εθελοτυφλούν επιχειρηματολογώντας υπερ ή κατά σαν να έχει κάποια σημασία, τη στιγμή που αδιαφορούν για την ποιότητα της γνώσης που παρέχεται από το δημόσιο σχολείο, την ποιότητα των μαθητών ως ανθρώπων, που διαμορφώνεται μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα, τους στόχους που πρέπει να έχει η δημόσια εκπαίδευση, τις υποδομές, την ποιότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης γενικότερα. Η μόνη τους έννοια είναι η ίδρυση τμημάτων χωρίς φοιτητές και αντικείμενο στις εκλογικές τους περιφέρειες για τους γαλάζιους και η πολιτική της φοιτητικής κατανάλωσης σε ποτά, σουβλάκια και ενοίκια γκαρσονιέρας για τους πράσινους.

Μέσα σε όλα αυτά, άνοιξε και το θέμα της απασχόλησης εκτάκτων υπαλλήλων στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και όλοι έπεσαν από τα σύννεφα μαθαίνοντας πως ο αριθμός τους φτάνει στους 700, εκ των οποίων τουλάχιστον 150 είναι διπλοθεσίτες δημόσιοι υπάλληλοι, λες και δεν γνώριζαν τί βύσμα πέφτει για να πάρει κανείς ώρες στα ΤΕΙ. Για τις εργολαβίες, για την έλλειψη υποδομών, για τη συνεχή υποβάθμιση του Ιδρύματος και για το ότι οι έκτακτοι “βολεύουν” οικονομικά, κανένας δεν είπε τίποτα…

Η δική μας η απάντηση σε όλα αυτά είναι ο αγώνας μας, μέσα και έξω από τις σχολές, για μια Εθνική Παιδεία για τους Έλληνες. Συσπειρώσου με τους Εθνικιστές και δώσε τη μάχη μαζί μας!

Φοιτητικός Εθνικιστικός Κύκλος Κοζάνης

ΠΗΓΗ : http://xadytmak.blogspot.com/

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s