Ένωση ή κατάπτωση;

Από τις πρώτες μέρες της οικονομικής κρίσης στα Ευρωπαϊκά κράτη, και ακόμη περισσότερο τους τελευταίους μήνες τους οποίους το “ελληνικό” κράτος δέχεται την κατακραυγή των περισσοτέρων από τους “φίλους” και “συμμάχους” και βρίσκεται λίγο πριν την οικονομική κατάρρευση, έχει ενδιαφέρον να δούμε σε τι βάσεις έχει τεθεί η Ευρωπαϊκή αυτή… ένωση. Βέβαια το γεγονός ότι οι νικητές του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου είναι οι θεμελιωτές την ομοσπονδίας αυτής είναι αρκετό για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Ως ιστορικά ενδιαφερόμενοι όμως νέοι θα ρίξουμε μια σύντομη ματιά στην ιστορία της “ένωσης”.

Για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται. Η “Ευρωπαϊκή Ένωση” ιδρύθηκε επίσημα το 1993. Από το 1957 μέχρι και το 1993 αναφερόταν ως “ Ευρωπαϊκή Κοινότητα”. Η οργάνωση αυτή ήταν στην ουσία η ένωση τριών άλλων κοινοτήτων. Αυτές οι κοινότητες ήταν η “Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα”, η “Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα” και η “Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ατομικής Ενέργειας”. Η πρώτη κοινότητα η οποία δημιουργήθηκε το 1951 ήταν η “Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα”.

Απλά σκεπτόμενος ο κάθε ένας μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ότι οι βάσεις της τωρινής κοινότητας είναι καθαρά οικονομικές και πολιτικές, κάτι άλλωστε που δε το κρύβουν ούτως ή άλλως. Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί μεταξύ των κρατών-μελών την εποχή της νέας αυτής οικονομικής κρίσης μπορούμε να αντιληφθούμε εύκολα τα σαθρά θεμέλια της ομοσπονδίας η οποία δοκιμάζεται. Η στάση των περισσοτέρων οικονομικά δυνατών κρατών-μελών απέναντι στα αδύνατα μέλη σε δύσκολους καιρούς παίρνει διαφορετικό πρόσωπο, παίρνει το πρόσωπο του οικονομικά και μόνο σκεπτόμενου καπιταλιστή. Τα αδύνατα μέλη από την άλλη ως νέοι ικέτες ζητούν την εύνοια και τη βοήθεια των αρχόντων. Η ένωση μετατρέπεται σε κατάπτωση της Ευρώπης.

Ο Λαός όμως θέλει ηγέτες και όχι ικέτες. Η πραγματική Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να χτιστεί μόνο σε εθνο-φυλετικές και πολιτιστικές βάσεις. Μόνο μέσα από την εμπέδωση και την ανάδειξη της κοινής καταγωγής και κληρονομιάς μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και βοήθεια σε κοινωνικο-οικονομικά επίπεδα μεταξύ εθνικών κρατών μιας ομοσπονδίας.

Ευρώπη των Εθνών και όχι των καπιταλιστών

Advertisements
This entry was posted in Ιδεολογία. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s