Περιοδικό ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, α.τ. 143

Κυκλοφόρησε σήμερα το νέο τεύχος του περιοδικού ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Στις 52 σελίδες του θα διαβάσετε:

O KAIΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΘΙ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

ΝΙΤΣΕ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΒΟΛΑ: Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΑΣ ΦΡΟΥΡΑΣ

ΤΑ «ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ»

ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ: ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΗ ΕΠΙΝΟΗΣΗ

ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΙΝ…

CASA POUND – Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

…και όπως πάντα πλούσια ειδησεογραφία από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Κυκλοφορεί ήδη στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά ενώ από αρχές Απριλίου θα βρίσκεται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Από τα θέματα του τεύχους, σας παρουσιάζουμε ένα μικρό απόσπασμα από το “Ισοκράτους, Έλληνες εισίν…” του Συναγωνιστού Β.Μ. …”Στον Πλατωνικό Πρωταγόρα λοιπόν διαφημίζεται η ευβουλία, δηλαδή η δύναμη γνώσης και έλλογης μετάδοσης της βιωματικής αρετής. Η αρετή είναι δι

δακτή. Η φράση αυτή του Ισοκράτη διαφημίζει αυτό το Πλατωνικό επιτευγμα. Αφού η αρετή είναι διδακτή, η αρετή είναι το Εν που ενώνει τους Έλληνες, άρα δεν παραμένω στη φύση μου, στο γένος μου αλλά μπροστά στην κοινή ανάμνηση αυτών που ως Έλληνας έχω μέσα στη φύση μου και διά της παιδείας αποκτώ την αρετή της πορείας προς το Εν. Ο Πλάτων ομιλεί για τους βαρβάρους; Αν είναι δυνατόν. Ούτε ο Ισοκράτης. Για τους Έλληνες και μόνο ομιλούν.

Βλέπουμε λοιπόν ότι ιστορικά αλλά και οντολογικά ο Ισοκράτης στηρίζει την μεγάλη παράδοση από τον Όμηρο και εντεύθεν. Δια της παιδείας οι Έλληνες αποφάσισαν να ξεπεράσουν το εξωτερικό Ηρακλείτειο γίγνεσθαι των ποικίλων Ελληνικών φύσεων και γενών και να ανακαλύψουν το Εϊναι το οποίο ως εσωτερική κοινή πύλη θα οδηγήσει τους φωτισμένους Αρίους στο Έν. Η φράση αυτή του Ισοκράτη σηματοδοτεί αυτή την ώρα. Αν θυμηθούμε ότι η ρητορεία είναι η έντεχνη μετάδοση όλων των φιλοσοφικών αληθειών, αν θυμηθούμε τον Αρ.Κυπριανού ο οποίος στο βιβλίο του «τα απόρρητα του Ισοκράτους…» ομιλεί για βαθύτατα μυστήρια που υφέρπουν στους λόγους του Ισοκράτους τότε θα πιστέψουμε ότι το κάλεσμα του ρήτορα είναι σαφές προς τους Έλληνες. «Μπορείτε να ενωθείτε και να βιώσετε την ενότητα του Εϊναι που εσείς δημιουργήσατε».”


Advertisements
This entry was posted in Ανακοινώσεις, Ιδεολογία. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s