Αντιπροσωπεία του Μετώπου Νεολαίας στην Ιταλία

http://www.youtube.com/v/RYfFB7oktqQ&hl=en_US&fs=1&rel=0

Αντιπροσωπεία του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχε την τιμή να φιλοξενηθεί στην Ιταλία σε έναν χώρο διαφορετικό. Σε έναν χώρο όπου η καρδιά του Εθνικισμού χτυπάει 24 ώρες το 24ωρο. Είχαμε ακούσει πολλά. Φήμες, αλήθειες, πικρόχολα σχόλια αλλά και επαίνους. Τελικά αυτό που είδαμε και συναντήσαμε ήταν κάτι παραπάνω από μία ευχάριστη έκπληξη. Τα μέλη του Μετώπου Νεολαίας φιλοξενήθηκαν στην Εθνικιστική κατάληψη της CasaPound. Με αφορμή ένα ολιγόλεπτο αφιέρωμα της ΝΕΤ θα θέλαμε να αναλύσουμε το τι ακριβώς σημαίνει το κίνημα της CasaPound και να απαντήσουμε στις λασπολογίες του Έλληνα δημοσιογράφου οι οποίες περιείχαν πλήθος συκοφαντιών και αναληθειών. Το κτήριο στο οποίο στεγάζεται η CasaPound ήταν αρχικά ένα ερειπωμένο κτίσμα στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Ρώμης δίπλα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό. Από το 2003 ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναδιαμόρφωση του χώρου ο οποίος σήμερα βρίσκεται στην τελική του μορφή. Τα γραφεία του RBN (Radio Bandiera Nera), του 24ωρου Ιταλικού διαδικτυακού ραδιοφώνου, επαγγελματικό στούντιο ηχογράφησης για τα εθνικιστικά συγκροτήματα μέχρι και αίθουσα πολεμικών τεχνών είναι μερικά από τα όσα στεγάζονται στο 6οροφο κτήριο. Στο υπόγειο υπάρχουν τα γραφεία του φοιτητικού τμήματος της CasaPound, του Blocco Studentesco, παράταξη οι οποία έχει στο ενεργητικό της πάρα πολλές επιτυχίες στα Ιταλικά πανεπιστήμια. Και στους υπόλοιπους πέντε ορόφους του κτηρίου βρίσκονται δεκάδες διαμερίσματα όπου φιλοξενούνται οικογένειες αστέγων και άπορων. Αυτό που μας έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η παρουσία δεκάδων μικρών παιδιών που ακούγονταν να παίζουν καθημερινά στους χώρους της κατάληψης. Η φιλοξενία ήταν άψογη και τα πάντα πεντακάθαρα και στην εντέλεια. Μέσα στις σημαίες που περιστοιχίζουν τα δωμάτια ήταν η Ελληνική αλλά και η σημαία του Κινήματός μας. Λίγα στενά πιο κάτω από το κεντρικό κτήριο βρίσκεται το βιβλιοπωλείο τους ενώ σε άλλον κοντινό δρόμο βρίσκεται το μπαρ που ανήκει στους ίδιους και λειτουργεί μόνο για συναγωνιστές.
Παντού στους γύρω δρόμους συναντούσες αφίσες και συνθήματα. Πρόσφατα, η CasaPound επέλεξε να δώσει άλλη μια μάχη, με τη συμμετοχή της στις εκλογές, και όπως δείχνουν τα πράγματα και από κει κερδισμένη θα βγει. Παρευρεθήκαμε επίσης σε μια συναυλία από τις δεκάδες που διοργανώνει το κίνημα στη γείτονα χώρα. Πραγματικός παλμός, κέφι και εκεί που χρειάστηκε λίγο αργότερα, στην piazza Risorgimento στρατιωτική πειθαρχία στον χώρο που έδωσε τη ζωή του ο Έλληνας ήρωας Μίκης Μάντακας με το επιβλητικό
PRESENTE που αντήχησε από τα στόματά μας σε κάθε γωνιά της Ρώμης . Ούτε βίαιους, ούτε χουλιγκάνους, ούτε τίποτα απ όλα όσα προσπάθησε να παρουσιάσει ο “Εξάντας” της κρατικής τηλεόρασης δεν συναντήσαμε στη Ρώμη. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά κείμενα για την εμπειρία μας στην Ιταλία αλλά τα καλύτερα με πλουσιότερο φωτογραφικό υλικό τα κρατάμε για το ερχόμενο τεύχος του περιοδικού Αντεπίθεση. Το μόνο που έχουμε να πούμε για το κίνημα της CasaPound είναι ένα μεγάλο Εύγε που έχουν καταφέρει να κάνουν την Ιδέα στην κυριολεξία τρόπο ζωής.

Advertisements
This entry was posted in Βίντεο, Δράσεις - Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s