Δρέσδη, 65 χρόνια μετά

Αύριο, στις 13 Φεβρουαρίου, οι Γερμανοί συναγωνιστές, όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τιμήν των Γερμανών που δολοφονήθηκαν κατά το βομβαρδισμό της Δρέσδης.

Φέτος συμπληρώνονται 65 χρόνια από τις τραγικές εκείνες ημέρες… Τότε που οι κάτοικοι της πόλης ήλπιζαν πως ο επικείμενος βομβαρδισμός, όπως είχε ήδη συμβεί σε τόσες άλλες πόλεις, δεν θα πραγματοποιούνταν καθώς η Δρέσδη ήταν πόλη στην οποία είχαν συρρεύσει πρόσφυγες και δεν είχε καμία στρατηγική σημασία σε εκείνη την φάση του πολέμου. Τότε που στις 13 Φεβρουαρίου ο βομβαρδισμός από τα συμμαχικά – “δημοκρατικά” στρατεύματα ξεκίνησε και μετά από 3 ολόκληρες ημέρες ασταμάτητου βομβαρδισμού και την ολοσχερή καταστροφή της πόλης ο αριθμός των νεκρών έφτασε τις 300.000!

Αλλά κανένας δημοκράτης δεν βρίσκει λόγο να δηλώσει τον αποτροπιασμό του για αυτό το εξόφθαλμο έγκλημα. Για αυτό κάθε χρόνο χιλιάδες συναγωνιστές την τραγική αυτή ημέρα βρίσκονται στους δρόμους. Για να μην ξεχαστούν τα θύματα αυτής της σφαγής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Για να μην ξεχαστούν τα εγκλήματα της δημοκρατίας τους.

Κατά την περσινή εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 6.000 συναγωνιστές από τη Γερμανία αλλά και από όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, ενώ φέτος οι οργανωτές μιλούν για ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου.

Advertisements
This entry was posted in Δράσεις - Εκδηλώσεις, Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s