Συμβολική κατάληψη της κεντρικής αντιπροσωπείας της FIAT από την Casa Pound

Με κεντρικό σύνθημα “η FIAT μισεί την Ιταλία”, συναγωνιστές του Κινήματος της Casa Pound πραγματοποίησαν εκτεταμένη εκστρατεία ενημέρωσης σε περίπου 100 αντιπροσωπείες της αυτοκινητοβιομηχανίας σε 40 πόλεις της Ιταλίας, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της εταιρείας να αναθέτει την κατασκευή των αυτοκινήτων της στο εξωτερικό, ιδιαίτερα μάλιστα από τη στιγμή που επιδοτείται από το ιταλικό κράτος.
Οι συναγωνιστές διαμαρτυρήθηκαν με ενημερωτικά φυλλάδια έξω από τις αντιπροσωπείες, ενώ τις είχαν αποκλείσει με ειδική ταινία, ζητώντας δουλειές για τους συμπατριώτες τους και όχι υπερκέρδη για τους κεφαλαιοκράτες. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η συμβολική κατάληψη της κεντρικής αντιπροσωπείας της FIAT στη Ρώμη, με ανάρτηση πανώ, απ’ όπου και το βίντεο που ακολουθεί.

Οι Ιταλοί συναγωνιστές ανοίγουν τον δρόμο των κινητοποιήσεων ενάντια στην κερδοσκοπία και τον καιροσκοπισμό του κεφαλαίου, διεκδικώντας δουλειές για τους συμπατριώτες τους. Ας μην ξεχνάμε ότι ακριβώς τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε στην πατρίδα μας, με πολλές εταιρείες (π.χ. Κλωστήρια Λαναρά) να εισπράττουν επιδοτήσεις από το κράτος και μετά να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στα φθηνά Βαλκάνια, αφήνοντας στον δρόμο τους Έλληνες εργάτες.

Ένωση Νέων Εργαζομένων

Advertisements
This entry was posted in Δράσεις - Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s