Για την χθεσινή συναυλία στην Ομόνοια

Από το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, σχετικά με την χθεσινή συγκέντρωση της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθηνών, στην πλατεία Ομονοίας:

Αγαπητοί συμπολίτες!

“Ευτυχώς” που κάποιοι “ευεργέτες” συνάνθρωποί μας έστησαν συναυλία για να “τονώσουν” το ηθικό μεταναστών, τοξικομανών, αστέγων, κ.α.. Διότι, φίλοι μου, όλοι αυτοί εάν δεν ακούσουν κουαρτέτα, Μπιθικώτση και Θεοδωράκη δεν μπορούν να “λειτουργήσουν”. Ας είναι καλά οι κύριοι του ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α., μαζί με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και διαφόρων πολιτικών που παρευρέθησαν για να “τιμήσουν” με την παρουσία τους τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας. Έγινε και συνάθροιση πολλών ατόμων στα γύρω πεζοδρόμια, τοξικομανείς, πόρνες, κ.λπ. Κανείς από τους ομιλητές όμως δεν έθιξε το ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, το ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, περί ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ. Κανείς δεν είδε τους αστέγους κάτω από την στημένη εξέδρα. Κανείς δεν είδε τους τοξικομανείς να λικνίζονται στον ρυθμό της δικής “τους” μουσικής. Ούτε κανείς τους μέτρησε, πόσοι Έλληνες ήταν πάνω στην πλατεία Ομονοίας και πόσοι αλλοδαποί. Τί κρίμα! Κοιτούσαν όλοι τη σκηνή και όχι το παρασκήνιο.

Σε ποιους ανήκει τελικά αυτή η πλατεία; Σε ποιους ανήκει τούτη η χώρα;

Χαίρομαι που τα σχέδια αυτής της πολυδιαφημισμένης συναυλίας χάλασαν τα χιλιάδες έντυπα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, που έπεσαν εξ ουρανού με την ένδειξη “ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ”. Μόνο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είχε το κουράγιο και το τσαγανό να κάνει χαλάστρα σ’ αυτούς που ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Και έφυγαν όλοι οι “αμπιγιέ” και έμειναν οι “σπορ”. Όλοι αυτοί που δεν τους είδε κανείς! ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΞΕΧΑΣΑΝΕ ΤΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ…

Ένας περαστικός

Να σημειώσουμε ότι κεντρικό σύνθημα στις αφίσσες της μουσικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας κατά της εγκληματικότητας του κέντρου ήταν “Φως, περισσότερο φως! Μην ξεχάσετε να φέρετε τους φακούς σας” (στις 4 το απόγευμα!). Η ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α., στην οποία συμπαρίστανται βουλευτές όλου του φάσματος (π.χ. Νάσος Αλευράς, Φωτεινή Πιπιλή, Θάνος Πλεύρης, Πέμη Ζούνη), δηλώνει ότι δεν έχει σημασία αν όλη η εγκληματικότητα στην περιοχή προέρχεται από λαθρομετανάστες, απλά αγωνίζεται για να τους πείσει το κράτος μην εγκληματούν πια – ή κάτι τέτοιο, εξίσου ασυνάρτητο. Ζητούν ημίμετρα, στήνουν αστείες φιέστες, αγωνιούν μήπως δεν φανούν “πολιτικά ορθοί”… Eίναι θύματα μιας κρατικής ψυχολογικής βίας, που βρίσκονται προ της κατάρρευσης των επιχειρήσεών τους και τρέμουν για την ζωή τους και την περιουσία τους, αλλά και πάλι δεν τολμούν να φωνάξουν, μα ψελλίζουν. Τους απαντούμε:

Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχουσιν.
Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία.
Advertisements
This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s