Ο πατριωτικός πολιτικαντισμός και πώς να τον αναγνωρίζετε

Ένα εξαιρετικό δείγμα πατριωτικού πολιτικαντισμού μας προσέφερε ο αδιαμφισβήτητος μετρ του είδους, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στις 18 Ιανουαρίου.

Ο Χατζηνικολάου “αναρωτιέται” για την αλλαγή στάσης του στο θέμα της απόδοσης ιθαγένειας σε σχέση με παλαιότερη δήλωσή του, στην οποία υποστήριζε το δίκαιο του εδάφους αντί του αίματος, ισχυριζόμενος ότι τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην πατρίδα μας, δικαιούνται αυτόματης “ελληνοποίησης”.
Ο πολιτικάντης παραδέχεται ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει το ίδιο (διαπιστευτήρια πολιτικού μέλλοντος είναι αυτά, δεν τ’ αλλάζουμε), αλλά πρέπει να δικαιολογήσει και τις καιροσκοπικές κινήσεις του κόμματός του κατά του νομοσχεδίου. Έτσι, προσθέτει ότι εννοεί των “νόμιμα εισερχομένων” μεταναστών (μήπως η συγκεκριμένη ορολογία σας θυμίζει κάτι😉, τα παιδιά των οποίων “πρέπει να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα αύριο κιόλας!”. Φροντίζει σκόπιμα να συγχέει τις έννοιες “υπηκοότητα” και “ιθαγένεια”, χρησιμοποιώντας πότε τη μία και πότε την άλλη. Δίνει βαρύτητα στην αλλοίωση του εκλογικού σώματος (αυτό τον “καίει” τον άνθρωπο) και αδιαφορεί παντελώς για την αλλοίωση της εθνικής σύστασης της Ελλάδος. Στην προσπάθειά του να γίνει πιστευτό ότι ανησυχεί για τον “μουσουλμανικό κίνδυνο”, μπουρδουκλώνει Τουρκία, Σκόπια και Αλβανία στην αναφορά του για μελλοντικό μουσουλμανικό κόμμα (αυτός ο “ορθόδοξος” με τον μουσουλμάνο ανθέλληνα πολιτευτή). Το σεμινάριο πατριωτικού πολιτικαντισμού ολοκληρώνεται με τις εκ του ασφαλούς κραυγές περί δημοψηφίσματος και δημαγωγικές κορώνες του τύπου “να καθήσουμε και να στηθούμε πίσω απ’ τον ελληνικό λαό” (ναι, να καθήσετε και να στηθείτε πίσω του, γιατί κιοτεύετε να ορθωθείτε και να στηθείτε μπροστά του να τον υπερασπίσετε).

Δείτε, συναγωνιστές και φίλοι, δείτε και αναγνωρίστε τον “πατριώτη” πολιτικάντη, που (αφαιρώντας τις πατριωτικές σάλτσες) λέει και πράττει ό,τι ακριβώς τα υπόλοιπα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου:

Δημαγωγέ πολιτικάντη, μπαμπέσικα στους Έλληνες δεν φέρθηκε μόνο ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου, ο Γιώργαρος ο Καρατζαφέρης τους φέρεται ακόμη πιο μπαμπέσικα.
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s