Γερμανία: Πορεία Μνήμης και αντιδράσεις

Το κάλεσμα των Γερμανών Εθνικιστών για πορεία στην πόλη Magdeburg, στην μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της κατά τον ολοσχερή βομβαρδισμό της στις 16 Ιανουαρίου 1945, προκάλεσε εκτός τις συνήθεις αντιδράσεις των αντίφα και την αντίδραση των “δημοκρατικών”, που προσπάθησαν να συμπληρώσουν “ένα μίλι δημοκρατίας”. Αυτόν τον γελοίο τίτλο, “ένα μίλι δημοκρατίας”, έδωσαν στην αντισυγκέντρωσή τους, στην οποία συμμετέχουν σχεδόν όλα τα κόμματα και οι δημοτικές παρατάξεις της ευρύτερης αριστεράς, θεωρώντας ότι οι Εθνικιστές “πλήττουν την δημοκρατία”, που επιβλήθηκε με την νίκη των συμμάχων στην χώρα, τιμώντας την μνήμη των θυμάτων! Έτσι, θεωρούν ότι θα πρέπει να αρχίσει η δημοκρατία να μνημονεύει τα θύματα, αποσυνδέοντας τον θάνατό τους από τους …θύτες τους(!), για να μην δημιουργούνται “ενοχλητικοί συνειρμοί” στον Γερμανικό Λαό. Φέτος, που η διαφήμιση ήταν πολύ εντονότερη από πέρυσι, κατάφεραν να μαζέψουν περισσότερο κόσμο στην αντισυγκέντρωσή τους, αλλά πάλι τους έλειπαν περίπου 200 μέτρα για να συμπληρώσουν το δημοκρατικό τους μίλι. Του χρόνου θ’ αρχίσουν την διαφήμιση απ’ τα Χριστούγεννα για να το επιτύχουν.

Παράλληλα, μερικές εκατοντάδες αντίφα έκαναν ξεχωριστά άλλη μια αντισυγκέντρωση, υψώνοντας σημαίες των ΗΠΑ, της Αγγλίας και της ΕΣΣΔ (μαζί με την πάντα απαραίτητη του Ισραήλ), θεωρώντας πως προέχει να τιμηθούν αυτοί που βομβάρδισαν ακόμη και αποκλειστικά οικιστικές περιοχές της πατρίδας τους, απ’ το να τιμηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες δολοφονημένοι άμαχοι συμπατριώτες τους, οι οποίοι “αφού ζούσαν στο Γ’ Ράιχ ήταν συνένοχοι”.

Και απέναντι απ’ τις δύο τόσο “διαφορετικές” αντισυγκεντρώσεις, μαζεύτηκαν πάνω από χίλιοι Εθνικιστές και πορεύτηκαν σιωπηλοί, κρατώντας δάδες, μνημονεύοντας τον αφανισμό μιας ολόκληρης πόλης της Πατρίδας τους (μιας από τις πολλές), από εχθρούς που πολέμησαν χωρίς κανόνες και, επειδή νίκησαν, έμειναν εντελώς ατιμώρητοι για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν και τα θύματά τους έμειναν αδικαίωτα.

Περισσότεροι από 1.200 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν για ν’ αποτρέψουν την επαφή της συγκέντρωσης με τις αντισυγκεντρώσεις, ενώ ο Βαυαρός Υπουργός Εσωτερικών, Joachim Herrmann, δήλωσε πως “πρέπει να εξαφανιστεί το NPD από τον πολιτικό χάρτη” και πως “οποιαδήποτε μέτρα προς επίτευξη αυτού του στόχου είναι δικαιολογημένα”. Το NPD είναι ο κύριος οργανωτικός παράγοντας της επιτροπής Εθνικής Μνήμης, που διοργανώνει την συγκεκριμένη εκδήλωση (όπως και άλλες ανάλογες) και οι εξουσιαστές της χώρας ελπίζουν ότι οι Γερμανοί θα βουτήξουν ευκολότερα στην λήθη, χωρίς την ενοχλητική “ακροδεξιά” φωνή Μνήμης.

Advertisements
This entry was posted in Βίντεο, Δράσεις - Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s