Απαγόρευση συναυλίας των Temnozor στην Ολλανδία

Συνεχίζονται οι “δημοκρατικές” απαγορεύσεις ανά την Ευρώπη και μάλιστα επί σκηνής αφού οι καλλιτεχνικές “ευαισθησίες” των δήθεν… προοδευτικών και ανεκτικών προς όλες τις τάσεις, όλων αυτών που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των διαφόρων ανώμαλων δήθεν “καλλιτεχνών”, είναι γνωστό πως δεν ισχύουν για τα εθνικιστικά συγκροτήματα.

Οι τοπικές αρχές της ολλανδικής πόλης Roermond απαγόρευσαν στη ρωσική heavy-metal μπάντα Temnozor να εμφανιστεί σε συναυλία που ήταν προγραμματισμένη για τη 16η Ιανουαρίου στη συγκεκριμένη πόλη και ήταν στα πλαίσια της ευρωπαϊκής περιοδείας των Temnozor. Το αιτιολογικό για τη “δημοκρατική” αυτή απαγόρευση είναι ότι το συγκρότημα εκφράζει “ρατσιστικές” και “νεοναζιστικές” θέσεις μέσα από τη μουσική του.

Όπως επισημαίνεται σε ξένο μέσο ενημέρωσης: “Η μουσική των Temnozor αντλεί στοιχεία από την σλάβικη και τη παγανιστική μυθολογία. Ένα από τα cd τους είχε στο εξωτερικό του το σύμβολο της Σβάστικας. Η μπάντα είναι μέλος του Pagan Front, που είναι μία διεθνής συνεργασία εθνικοσοσιαλιστικών heavy-metal συγκροτημάτων. Άλλα μέλη του Μετώπου είναι οι Sunwheel από την Πολωνία και οι Der Stürmer από την Ελλάδα

Advertisements
This entry was posted in Εθνικιστική Μουσική. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s