Τρεμοπούλειες ανησυχίες

Σύμφωνα με την Ε.Ε. υπάρχει πρόβλημα… ρατσισμού και ξενοφοβίας στη χώρα μας. Την ίδια ώρα που οι πόλεις μας έχουν μετατραπεί σε γκέτο εγκληματιών, εκτός νόμου συνεχίζει να θέλει τη Χρυσή Αυγή ο γενίτσαρος Τρεμόπουλος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε σημερινή ανακοίνωσή της, καλεί την Ελλάδα να λάβει μέτρα με στόχο την ποινική καταπολέμηση των εκδηλώσεων… ρατσισμού και ξενοφοβίας. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται ως απάντηση σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Μιχάλη Τρεμόπουλου (του ανθρώπου που θέλει δρόμο… “Κεμάλ Ατατούρκ” στη Θεσσαλονίκη και ενδιαφέρεται για την “μακεδονική μειονότητα” στην Ελλάδα), ο οποίος είχε ζητήσει, εκτός των άλλων, να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή! Συγκεκριμένα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσίευσε τα εξής:

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύεται να επιστήσει ιδιαιτέρως την προσοχή της ελληνικής κυβέρνησης για την ορθή μεταφορά και εφαρμογή της απόφασης-πλαισίου για την ποινική καταπολέμηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας. Επιπλέον, έχει κινήσει τις διαδικασίες παράβασης σχετικά με τις οδηγίες 2000/43/ΕΚ, για την εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής και 2000/78/EK για την ίση μεταχείριση στην εργασία.

“Υπάρχουν επομένως τα εργαλεία για να αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση που έχει την πολιτική βούληση κάθε ρατσιστική, εθνικιστική και ακροδεξιά ρητορεία και πρακτική”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, εκτιμώντας ως σημαντική την απάντηση που έδωσε η Επιτροπή στην ερώτηση που ο ίδιος είχε καταθέσει στις 7.10.2009 για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων στην Ελλάδα.

Υπόψη ότι η απόφαση-πλαίσιο αναφέρεται στην “εκ προθέσεως δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους που στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους ομάδας, που προσδιορίζεται βάσει της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενεαλογικών καταβολών ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής”. Η παρέμβαση του Πράσινου Ευρωβουλευτή είχε κατατεθεί γιατί “έχουν πολλαπλασιαστεί τα κρούσματα ωμής ρατσιστικής βίας από συμμορίες ακροδεξιών νεοναζιστών, αλλά και από την ίδια την Ελληνική Αστυνομία” και -μεταξύ άλλων- ρωτούσε την Επιτροπή αν “είναι διατεθειμένη να κάνει συστάσεις στην Ελλάδα ούτως ώστε να διασφαλίσει την τιμωρία κομμάτων, οργανώσεων και ΜΜΕ υπεύθυνων για τη διάδοση ρατσιστικών στερεότυπων και μισαλλόδοξων ρατσιστικών σχολίων καθώς και την απαγόρευση της λειτουργίας νεοναζιστικών ομάδων όπως η Χρυσή Αυγή”.

Τρεμόπουλος εναντίον Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Καμία έκπληξη.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s