Αξεπέραστη βραδιά!

Είναι στιγμές που αδυνατείς να εκφράσεις με λόγια τα συναισθήματα σου κι αν ήμασταν αναγκασμένοι να διαλέξουμε μία μόνο για λέξη για να περιγράψουμε αυτό που ζήσαμε το Σάββατο, αυτή θα ήταν: όνειρο! Με το πέρας των εργασιών του Μετώπου Νεολαίας άρχισαν να συγκεντρώνονται οι πρώτοι Συναγωνιστές κι όλα έδειχναν από την αρχή ότι αυτή η εκδήλωση θα ξεπερνούσε κάθε προσδοκία. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πρωτοφανής, αφού τα εισιτήρια που εκδώσαμε εξαντλήθηκαν από νωρίς και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συνέχιζε να προσέρχεται κι άλλος κόσμος. Συναγωνιστές από όλη την Ελλάδα ήταν οι τυχεροί που απόλαυσαν αυτή τη μοναδική, από κάθε άποψη συναυλία.
Την παράσταση άνοιξαν οι Βορειοελλαδίτες White Pride Rockers, προδιαθέτοντας το κοινό για το τι θα επακολουθούσε, παρουσιάζοντας το νέο τους άλμπουμ που κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα. Ανάμεσα σε άλλα παίχτηκαν και παλιά αγαπημένα κομμάτια όπως το «Μηδενική Ανοχή» και «Σκόπια» ενώ έκλεισαν τη βραδιά τους με το «Μακεδονία ξακουστή», καλώντας όλους τους Συναγωνιστές να συμμετάσχουν στην πορεία της επόμενης ημέρας. Πριν καλά καλά καθίσει η σκόνη από τον πανικό που επικράτησε, τα ηνία ανέλαβαν -εντελώς απροσδόκητα- οι Pogrom, οι οποίοι με νέα και σταθερή πλέον σύνθεση απέδειξαν ότι το μέλλον της μπάντας θα είναι δυναμικό όσο ποτέ άλλοτε. Σε μία ασυνήθιστη για τη μπάντα εκτέλεση των κομματιών τους οι Pogrom υποσχέθηκαν ότι η νέα τους προσπάθεια δε θα αργήσει να κυκλοφορήσει με νέα κομμάτια και διασκευές των παλιών. Ακολούθησε διάλειμμα λίγων λεπτών, όπου οι συναγωνιστές είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν περιοδικά και cd και να ανταλλάξουν μερικές κουβέντες με τους φιλοξενούμενους Συναγωνιστές.

Ώσπου αυτοί ανέβηκαν στην σκηνή. Το τι ακολούθησε είναι απερίγραπτο. Ένας πραγματικός ΧΑΜΟΣ από ανελέητο grind/hatecore χωρίς σταματημό. Άμεσοι, με επαγγελματικό ήχο, δεμένοι και χωρίς το παραμικρό ψεγάδι έπαιξαν κομμάτια από όλες τις κυκλοφορίες τους καθώς και γνωστές διασκευές (μέχρι και Hatebreed) δείχνοντας τι σημαίνει εθνικιστικό n/s hatecore! Κεφάτοι και ενεργητικοί επί σκηνής συμμετείχαν στις αντιδράσεις του κοινού αποδεικνύοντας ότι παρά το μεγάλο όνομα που έχουν σε όλη την Ευρώπη, δεν συμπεριφέρονται σαν ντίβες ροκ σταρς και ενδιαφέρονται πάνω απ όλα για την Ιδέα. Κορυφαίο της βραδιάς η αφιέρωση ενός τραγουδιού τους στον Μιχάλη Μάντακα. Η υποδειγματική συμπεριφορά που επέδειξαν κατά την διάρκεια του ύμνου του Kινήματος, στεκόμενοι σε στάση προσοχής και με το χέρι υψωμένο, απόλυτα σεβόμενοι την εκδήλωση, μας συγκίνησε ιδιαίτερα. Αισθανόμαστε το λιγότερο τυχεροί που είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά πραγματικούς αγωνιστές από το εξωτερικό που παρά τις γλωσσικές ή μουσικές διαφορές που έχουμε, νιώσαμε απόλυτη συνεννόηση και δικαίωση για το γκρουπ που επιλέξαμε να φιλοξενήσουμε.

Advertisements
This entry was posted in Εθνικιστική Μουσική. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s