Σουηδία: Σήμερα η μεγάλη πορεία για τον Daniel

Συγκέντρωση και πορεία γίνεται σήμερα, όπως κάθε χρόνο, στο Σάλεμ της Σουηδίας, προς τιμήν του 16χρονου Εθνικιστή Daniel Wretström, ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο πριν 9 χρόνια, ενώ περίμενε το λεωφορείο, σε επίθεση που δέχτηκε από μέλη πολυφυλετικής συμμορίας, αποτελούμενης από δέκα νεαρούς δεύτερης γενιάς μεταναστών, τουρκικής και αφρικανικής καταγωγής. Ο Daniel συμμετείχε στην WP μπάντα Vit Legion.

Ο δολοφόνος που του κάρφωσε ένα μαχαίρι στο λαιμό, ο Khaled Odeh, καταδικάστηκε σε ψυχιατρική περίθαλψη από το δικαστήριο, που κατέληξε στο συμπέρασμα πως υπέφερε από προσωρινή τρέλα, όταν διέπραξε το έγκλημα. Μόνο έξι από την συμμορία των δολοφόνων προσήχθησαν και διώχθησαν νομικά. Τρεις από αυτούς καταδικάστηκαν σε σαράντα ώρες κοινωνικής εργασίας και δύο σε πρόστιμο 1800 σουηδικών κορώνων (περίπου 200 ευρώ) και έμειναν ελεύθεροι με αναστολή. Και αυτές οι αστείες ποινές δόθηκαν σε κάποιους που παραδέχθηκαν πως δεν προκλήθηκαν απ’ το αγόρι, αλλά “ήθελαν να δώσουν ένα μάθημα στον ρατσιστή”.

Χιλιάδες Σουηδοί Εθνικιστές συμμετέχουν στη μεγαλύτερη πορεία που γίνεται στη χώρα τους και τιμούν με λιτό τρόπο το νεαρό αγόρι, βαδίζοντας σιωπηλά στους δρόμους του Salem. Οι Σουηδοί διαμαρτύρονται για την μεροληπτική “Δικαιοσύνη”, που δίνει γελοίες ποινές στα εγκλήματα μίσους, όταν τα θύματα είναι ομοεθνείς τους. Η ευνοϊκή αντιμετώπιση των αλλοδαπών εγκληματιών προκαλεί το κοινό αίσθημα και η συμμετοχή στην συγκέντρωση μνήμης του Daniel αυξάνεται κάθε χρόνο.

Περισσότερες πληφορίες στην ιστοσελίδα των συναγωνιστών που διοργανώνουν την πορεία Μνήμης: www.salemfonden.info

Advertisements
This entry was posted in Δράσεις - Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s