Γερμανία: Νέες "δημοκρατικές" διώξεις κατά των Εθνικιστών

Είναι γνωστό πως μετά τον θάνατο του Rudolf Hess το 1987, οι Γερμανοί Εθνικιστές ξεκίνησαν να τιμούν τη μνήμη του μεγάλου αυτού Μάρτυρα της Ειρήνης με μία πορεία που προγραμματιζόταν κάθε χρόνο στον τόπο καταγωγής του Hess, το Wunsiedel. Το 1991, τα γερμανικά δικαστήρια απαγόρευσαν την πορεία όμως στην συνέχεια, και συγκεκριμένα το 2001, η απόφαση ανατράπηκε. Το 2005, επανήλθε η απαγόρευση όμως ο μεγάλος αγωνιστής και αντιπρόεδρος του NPD Jürgen Rieger, ο οποίος έφυγε από την ζωή πρόσφατα, έκανε προσφυγή αντισυνταγματικότητας του νόμου ενώ λίγες ημέρες πριν πεθάνει είχε δηλώσει με νόημα: “Ο Στάλιν σκότωσε πάνω από 30 εκατομμύρια ανθρώπους αλλά παρ’ όλα αυτά δοξάζεται…”.

Σήμερα, στα πλαίσια μίας δήθεν “ελευθερίας έκφρασης” (για όλους πλην των Εθνικιστών βέβαια) που υπόσχονται τα σύγχρονα δημοκρατικά καθεστώτα, εκδόθηκε απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία απογορεύονται οριστικά τέτοιου είδους πορείες ενώ επισημαίνεται ορθά κοφτά πως “το δικαίωμα συνάθροισης δεν αναγνωρίζεται σε όσους υμνούν το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς του Χίτλερ”.

Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη απόφαση δημιούργησε κύματα ενθουσιασμού σε όλες τις αντι-εθνικιστικές δυνάμεις της χώρας, από τους δήθεν “αντισυστημικούς” αναρχικούς μέχρι τους φιλελεύθερους δεξιούς, που σε κάθε περίπτωση όταν πρόκειται για τον διωγμό των Γερμανών Συναγωνιστών ενώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις δυνάμεις τους. Πάντως, κάποιοι πιό υποψιασμένοι επισημαίνουν τον κίνδυνο μίας τέτοιας απόφασης, με την έννοια ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συσπειρώσει ακόμα περισσότερο τους Γερμανούς γύρω από το NPD. Βλέπετε, είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από την φετινή πορεία στην Δρέσδη, την μεγαλύτερη που έχει γίνει εδώ και δεκαετίες, στην οποία είχαν συμμετάσχει πάνω από 6.000 συναγωνιστές…

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s