Της μόδας οι απεργίες πείνας…

Η σημερινή Ελλάδα μπορεί να τείνει να μετατραπεί σε “κόλαση” για τον δύστυχο λαό μας ο οποίος βλέπει την ποιότητα ζωής του να πιάνει πάτο και το εισόδημά του να συρρικνώνεται επικίνδυνα, είναι όμως ένας ιδανικός “παράδεισος” για όσους αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν απεργία πείνας (εντός ή εκτός εισαγωγικών η λέξη “απεργία”)!

Ο οποιοσδήποτε σε αυτή τη χώρα, οτιδήποτε και να κουβαλάει στην πλάτη του, τραβάει και μιά “απεργία πείνας” και έχει το κεφάλι του ήσυχο ότι θα ικανοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι επιθυμίες του. Τα παραδείγματα πολλά. Από τον φαντασιόπληκτο αναρχικό (θυμηθείτε τις δηλώσεις περί γυμνασμένων νεοναζί με tatoo σβάστικες που δήθεν… τον κυνηγούσαν στην φυλακή) Θοδωρή Ηλιόπουλο ο οποίος τελικά αποφυλακίστηκε, μέχρι τους 16 Ιρανούς που δηλώνουν “πολιτικοί πρόσφυγες” και έχουν εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα κατασκηνώσει στα Προπύλαια δηλώνοντας ότι κάνουν απεργία πείνας. Η άποψή μας είναι ξεκάθαρη για τα συγκεκριμένα άτομα. Μιλάμε για ριψάσπιδες οι οποίοι αφού εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για πολιτικούς λόγους, και μάλιστα σε μιά περίοδο με εξαιρετικές δυσκολίες για το Ιράν, ήρθαν στην Ελλάδα και ζητούν να τους δοθεί… πολιτικό άσυλο.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο ίδιος ο υπουργός “Προστασίας” του πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης τους συνάντησε και τους υποσχέθηκε καθεστώς επικουρικής προστασίας, το οποίο εξασφαλίζει κοινωνικές παροχές υγείας, πρόνοιας και εκπαίδευσης, καθώς και την άμεση χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων, ώστε να μπορούν ελεύθερα να ταξιδέψουν όπου και όποτε επιθυμούν. Συγκεκριμένα δήλωσε: “Αισθάνομαι βαθύ σεβασμό για τους αγώνες που κάνετε και σας καλώ να σταματήσετε άμεσα την απεργία πείνας. Ο πρόσφυγας που ζητάει πολιτικό άσυλο, έχει ισχυρό συμβολισμό για εμάς”.

Η αλήθεια είναι πως δεν θα ήταν κακή ιδέα ν’ αρχίσουν απεργία πείνας και οι υπόλοιποι αναξιοπαθούντες που βρίσκονται στην πατρίδα μας. Είναι πολύ της μόδας το “σπορ”…

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s