Τσεχία: Συνέλαβαν 48 Εθνικιστές

…για να μην διαταράξουν την γιορτή για την πτώση του Κομμουνισμού!
-φωνάζοντας για τα χάλια του Καπιταλισμού-

Στις 17 Νοεμβρίου γιορτάζεται στην Τσεχία η πτώση του κομμουνισμού. Πριν 20 χρόνια Τσέχοι φοιτητές οργάνωσαν πορεία ενάντια στον κομμουνισμό, η οποία χτυπήθηκε βάναυσα από την αστυνομία. Αυτό το γεγονός ήταν η έναρξη της “Βελούδινης Επανάστασης”, όπως ονομάστηκε η ήπια μετάβαση της χώρας από το κομμουνιστικό καθεστώς στο φιλελεύθερο καπιταλιστικό. 20 χρόνια μετά οι Τσέχοι Εθνικιστές χτυπήθηκαν από την αστυνομία όσο συγκεντρώνονταν, πριν καν ξεκινήσουν την προγραμματισμένη πορεία “ενάντια στο διεφθαρμένο καπιταλιστικό καθεστώς”.


Το Εθνικιστικό Εργατικό Κόμμα είχε ανακοινώσει σχετική συγκέντρωση στην Πράγα, η οποία όμως απαγορεύτηκε από τις αρχές. Ωστόσο περισσότεροι από 200 Εθνικιστές είχαν φτάσει στο σημείο της εκδήλωσης. Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας επιχείρησαν να τους διαλύσουν βίαια, οι συναγωνιστές αντιστάθηκαν και ακολούθησαν μαζικές συλλήψεις, με τραυματισμούς εκατέρωθεν.

Στο βίντεο τσεχικού σταθμού μπορείτε να δείτε μερικά πλάνα, με ενδεικτικό τον αριθμό των αστυνομικών οχημάτων που έχουν αποκλείσει τους συλληφθέντες.

Advertisements
This entry was posted in Δράσεις - Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s