Γερμανία: H απαγόρευση (διαφορετικής) γνώμης κατοχυρώνεται δικαστικά

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας εξέδωσε χθες Τρίτη την απόφαση για την έφεση που είχε καταθέσει ο Jürgen Rieger, στις 29 Οκτωβρίου, σχετικά με την συνταγματικότητα της απόφασης απαγόρευσης και της φετινής συγκέντρωσης μνήμης του Ρούντολφ Ες.

Η απόφαση που εκδόθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε τις απαγορεύσεις συνταγματικές και σύμφωνες(!) με το βασικό συνταγματικό άρθρο και τις διατάξεις για την ελευθερία άποψης… Το Δικαστήριο στήριξε το σκεπτικό του στην παράγραφο 130.4 του γερμανικού ποινικού κώδικα, σύμφωνα με την οποία “όποιος δημόσια ή σε ιδιωτική συγκέντρωση δοξάζει ή δικαιολογεί πράξεις βίας ή αυθαιρεσίες που διαπράχθηκαν κατά την εξουσία του Εθνικοσιαλισμού, με τρόπο ικανό να διαταράξει την κοινή ειρήνη πληγώνοντας την τιμή των θυμάτων(…) τιμωρείται με πρόστιμο ή ποινή φυλάκισης ως τρία έτη”.

Η απόφαση είναι τελεσίδικη σε μια υπόθεση που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2005, από τις πρώτες απαγορεύσεις εκδηλώσεων μνήμης του Ες. Με ένα αυθαίρετο σκεπτικό, το Συνταγματικό Δικαστήριο δημιούργησε άλλοθι απαγόρευσης οποιασδήποτε εκδήλωσης μνήμης ή τιμής (δημόσια ή ιδιωτική!) οποιουδήποτε Γερμανού της περιόδου 1933-1945 (πλην των αντιναζί και των εβραίων, εννοείται), θεωρώντας την αυτόματα ως “δοξολογία πράξης βίας”!!! Και αυτό το βρίσκει σύμφωνο με την “ελευθερία της άποψης”, που θεωρείται το υπέρτατο δημοκρατικό αγαθό.

Βέβαια, η άποψη και ο λόγος που πρέπει να φιμωθεί δεν είναι των παιδεραστών, δεν είναι των ακραίων μουφτήδων μεταναστών που προτρέπουν σε “ιερό πόλεμο εναντίον των απίστων γηγενών”, δεν είναι των αναρχικών που προτρέπουν σε πράξεις βίας, είναι ΜΟΝΟ των πραγματικών εχθρών του καθεστώτος, των Εθνικιστών.

Η απώλεια του λαμπρού νομικού και πιστού ιδεολόγου Jürgen Rieger είναι πλήγμα όχι μόνο για το NPD, αλλά για την ίδια την ελευθερία γνώμης στην Γερμανία.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s