Δανία: Σάλος γύρω από τη στρατιωτική θητεία 19χρονου Εθνικιστή

“Σκάνδαλο” ξέσπασε στη Δανία όταν μαθεύτηκε ότι ο 19χρονος Daniel Carlsen (φωτό), ο οποίος είναι μέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κινήματος της Δανίας DNSB, υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στη Βασιλική Φρουρά. Ένα από τα κύρια καθήκοντα της Φρουράς είναι η προστασία της βασιλικής οικογένειας. Οι δημοσιογράφοι που έκαναν αυτή τη μεγάλη “αποκάλυψη” αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να υπηρετεί στο σώμα προστασίας της βασίλισσας κάποιος ο οποίος αμφισβητεί το “ολοκαύτωμα”, δηλώνει “Λευκός, υπερήφανος Εθνικοσοσιαλιστής” και αντιδημοκράτης!

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του στρατού απάντησε πως υπάρχει ελευθερία του λόγου στη Δανία και κανένας δεν απαγορεύει σε μέλη κομμάτων να υπηρετούν κανονικά τη θητεία τους και μάλιστα σε επίλεκτα σώματα. Παρά τις αντιδράσεις και τα πικρόχολα σχόλια από τον τύπο, αξίζει να σημειωθεί πως η Δανία, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν έχει θεσπίσει (προς το παρόν τουλάχιστον) απαγορευτικούς νόμους για τα εθνικιστικά κόμματα ή για το αδίκημα… γνώμης της άρνησης του “ολοκαυτώματος”.

Τα ίδια δημοσιεύματα εκφράζουν τον αποτροπιασμό και την λύπη τους που η Δανία… ανέχεται ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις Εθνικοσοσιαλιστών ενώ έντονη είναι η ανησυχία τους και για το γεγονός ότι το DNSB μπορεί να κατεβάσει κανονικά υποψηφίους στις εκλογές.
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s