Γερμανία: Εκτός νόμου και το Frontbann 24

Ο υπουργός εσωτερικών της Γερμανίας, Erhart Körting, έθεσε εκτός νόμου την Πέμπτη το Frontbann 24, μετά από ταυτόχρονη αιφνιδιαστική έρευνα της αστυνομίας σε σπίτια διαφόρων μελών του και κατάσχεση απαγορευμένων εθνικοσοσιαλιστικών βιβλίων.

Το Frontbann 24 ιδρύθηκε επίσημα τον Οκτώβριο του 2008, με καταστατικό συλλόγου και έδρα το Βερολίνο και συμπαρατασσόταν εκλογικά και σε πορείες με το NPD. Τοπικοί αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Πληροφοριών θεωρούν πως σχηματίστηκε μετά την απαγόρευση, το 2005, δύο άλλων ανάλογων ομάδων, της Kameradschaft Tor Berlin (KTB) και της Berliner Alternative Süd-Ost (BASO). Τα περισσότερα μέλη του είχαν ήδη φάκελο στην αρμόδια υπηρεσία προστασίας του πολιτεύματος, ως “νεοναζιστικών αντιλήψεων”, και κάποιοι θεωρούνται ως “επιρρεπείς στην βία”. Κατά τις ίδιες πηγές, ονομάστηκε έτσι από μια προ-ναζιστική ομάδα που ιδρύθηκε το 1924 και ονομαζόταν επίσης Frontbann, η οποία και λειτουργούσε ως “ιστορικό παράδειγμα” δομής και λειτουργίας. Το Υπουργείο Εσωτερικών αιτιολόγησε την απαγόρευση δηλώνοντας ότι το Frontbann 24 τοποθετείται ενάντια στο γερμανικό σύνταγμα και παραβιάζει το ποινικό δίκαιο με την τάση του προς τον Εθνικοσοσιαλισμό. Ο Körting δήλωσε επίσης στην Der Tagesspiegel ότι η απαγόρευση είναι στα πλαίσια της αποφασιστικής πάλης ενάντια στις ακροδεξιές προσπάθειες.

Ως γνωστόν, η γερμανική νομοθεσία – επιβαλλόμενη στην χώρα από τους νικητές του πολέμου – είναι ιδιαίτερα αυστηρή στις εθνικιστικές προσπάθειες, έχοντας απαγορεύσει πλήθος συγγραμμάτων και συμβόλων και έχοντας ποινικοποιήσει με αυστηρότατες ποινές ακόμη και την επιστημονική έρευνα για την περίοδο του Γ’ Ράιχ και το εβραϊκό ολοκαύτωμα, όταν αμφισβητεί τα ήδη καθιερωμένα.

Η συνεχής αύξηση των Γερμανών Εθνικιστών τρομοκρατεί το σύστημα, αναγκάζοντάς το να αντιδρά σπασμωδικά με ακόμη μεγαλύτερες διώξεις. Αλλά, παρά τις διώξεις και την καταστολή, ο Εθνικισμός δυναμώνει.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s