Εγείρουν και στην Ελλάδα θέμα απόσυρσης θρησκευτικών συμβόλων

Την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για καταδίκη της Ιταλίας λόγω της ύπαρξης σταυρών στις σχολικές αίθουσες (σχετικά εδώ) φαίνεται ότι την πήραν πολύ ζεστά κάποιοι στα Τρίκαλα, όπου και μαθαίνουμε ότι ξαφνικά προέκυψε θέμα στην εκπαιδευτική κοινότητα, με τον πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Δημήτρη Μπράτη, να σπεύδει να υπερθεματίσει της αποφάσεως. Βέβαια, το κύριο μέλημά τους δεν είναι η ανεξιθρησκεία των Ελλήνων, αλλά η …ενόχληση των αλλόδοξων μεταναστών! Αντιγράφουμε από τοπικό portal:

Αντιμέτωπη με μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που οδηγεί εκτός των σχολικών αιθουσών τα θρησκευτικά σύμβολα, βρίσκεται η εκπαιδευτική κοινότητα των Τρικάλων. Η απόφαση, ζητά απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων «για να μην προσβάλλεται η ελευθερία της θρησκευτικής επιλογής».

Μπορεί η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος να έχει ταχθεί μέσω του Προέδρου της Δημήτρη Μπράτη υπέρ της απόφασης αλλά μεγάλο μέρος της τοπικής εκπαιδευτικής Κοινότητας, διαφωνεί με αυτή την απόφαση εναντίον της ύπαρξης εκκλησιαστικών συμβόλων στα σχολεία. «Το σχολείο θα πρέπει να εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες σε όλους χωρίς κανένας μαθητής να αισθάνεται μειονεκτικά λόγω της καταγωγής, της φυλής ή του θρησκεύματός του», λένε οι υπέρμαχοι της απόφασης, «υπάρχουν σχολεία όπου όλοι οι μαθητές είναι Χριστιανοί», αναφέρουν όσοι τάσσονται κατά της απόφασης.

Πηγή

Από την άλλη πλευρά, η ιταλική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ενώ ο Μπερλουσκόνι καυτηρίασε χαρακτηριστικά το θέμα: «Οκτώ ευρωπαϊκές χώρες έχουν συμπεριλάβει τον σταυρό στην σημαία τους. Θα έπρεπε, μήπως, να την αλλάξουν, επειδή υπάρχουν αλλοδαποί που ζήτησαν και έλαβαν την υπηκοότητα των εν λόγω χωρών και οι οποίοι δεν ασπάζονται την χριστιανική θρησκεία;» .

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s