Πέθανε ο Jürgen Rieger

Ο αντιπρόεδρος του NPD, μάχιμος δικηγόρος και πολιτικός, Jürgen Rieger, πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου.

Ο Γιόργκεν Ρίγκερ ήταν συνήγορος υπεράσπισης του Ernst Zundel και είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν και ο ίδιος για “άρνηση του ολοκαυτώματος” και για “χρήση απαγορευμένων συμβόλων”. Yπερασπιζόταν Γερμανούς Πατριώτες από τότε που ήταν φοιτητής Νομικής. Συγκέντρωσε τα βέλη του σιωνιστικού λόμπι, όταν το 1981 κατάφερε να αθωώσει τον Ζούντελ από την κατηγορία της “διασποράς λογοτεχνίας μίσους” στο δικαστήριο της Στουτγκάρδης. Κατάφερε επίσης, μετά από εξαετή δικαστικό αγώνα να ξεπαγώσει τον τραπεζικό λογαριασμό του Ζούντελ και να του επιστραφεί το γερμανικό του διαβατήριο. Γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1946, στο Αμβούργο, όπου και δραστηριοποιήθηκε πολιτικά, φθάνοντας στην θέση του υπευθύνου της περιφέρειας Σαξωνίας και αντιπροέδρου του εθνικιστικού γερμανικού κόμματος. Τον Αύγουστο, η αγορά εκ μέρους του ενός παλιού ξενοδοχείου στην κάτω Σαξωνία, για τις ανάγκες του κόμματος, δραστηριοποίησε τους γνωστούς μαϊντανούς αντιφά, που προκάλεσαν εκτεταμένα επεισόδια στην περιοχή. Στην πολιτική του ιστορία, είχε γίνει πολλές φορές στόχος επιθέσεων με αποκορύφωμα τον ξυλοδαρμό του έξω απ’ το δικαστήριο του Αμβούργου, όταν και μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση σε πανεπιστημιακή κλινική, με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι. Το βράδυ του Σαββάτου έπαθε εγκεφαλικό, ενώ βρισκόταν σε μια συνάντηση στελεχών του NPD στο Βερολίνο, και ήταν σε κώμα επί μια εβδομάδα σχεδόν.

Το Γραφείο Προστασίας Πολιτεύματος (BfV), η κυβερνητική υπηρεσία που παρακολουθεί τους Γερμανούς Εθνικιστές, είπε πως ο θάνατος του Ρίγκερ ήταν ένα ισχυρό χτύπημα για το NPD. Ο Ρίγκερ ήταν κομβικός χρηματοδότης για το κόμμα, που είχε φτάσει στα όρια της πτώχευσης μετά την επιβολή προστίμου 1,27 εκατομμυρίων ευρώ για λογιστικές παρατυπίες. Ο υπεύθυνος της υπηρεσίας στην κάτω Σαξονία, Γκούντερ Χάις, δήλωσε πως ο θάνατος του Ρίγκερ “άφησε ένα κενό στο ακροδεξιό σκηνικό, το οποίο δε θα αναπληρωθεί σύντομα. Δε βλέπω άλλη τόσο εξέχουσα προσωπικότητα. Ο Ρίγκερ ήταν ένα μοναδικό φαινόμενο στον ακροδεξιό εξτρεμισμό, επειδή ήταν υπερδραστήριος σε πολλούς τομείς. Πάντα παρών σε όλες τις ενέργειες και τα θέματα”.

Ένας ακόμη μαχητής της Ευρώπης έφυγε. Εκατομμύρια μένουν.
Αιωνία του η μνήμη.
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s