Γερμανία: Νέα απαγόρευση πορείας Εθνικιστών

Περισσότερες από 100 συλλήψεις σημειώθηκαν στο Leipzig το Σάββατο 17/10, όταν η αστυνομία χτύπησε εκδήλωση Εθνικιστών.

Η Οργάνωση Νεολαίας του NPD, Junge Nationaldemokraten (JN), είχε προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία που θα περνούσε από το ανατολικό κομμάτι της πόλης. Αρχικά, η αστυνομία είχε υπολογίσει πως οι συγκεντρωμένοι Εθνικιστές δεν θα ξεπεράσουν σε αριθμό τους 600. Όταν όμως οι υπολογισμοί τους διαψεύσθηκαν και συγκεντρώθηκαν υπερδιπλάσιοι, προχώρησε στον αποκλεισμό τους και ζήτησε εξακρίβωση στοιχείων από όλους τους παραβρισκόμενους. Η πρωτοφανής αυτή διαδικασία, απέκλεισε την πρόσβαση προς τον χώρο των Εθνικιστών, ενώ την ίδια στιγμή πραγματοποιούταν αντισυγκέντρωση αντιφασιστών χωρίς κανένα εμπόδιο.

Η παρακώλυση της Εθνικιστικής εκδήλωσης προκάλεσε αντιδράσεις από μέλη της JN, οι οποίες εξελίχθηκαν σε εκτεταμένες συγκρούσεις με την αστυνομία, οι τάξεις της οποίας δεχόταν συνεχώς ενισχύσεις από ομάδες καταστολής, με σκοπό να ακυρώσει βίαια την πορεία και να προχωρήσει σε εκτεταμένες διώξεις εναντίον των συγκεντρωμένων. Στις προσπάθειες καταστολής των αρχών, οι Εθνικιστές απάντησαν με ρίψεις διαφόρων αντικειμένων, απωθώντας τους αστυνομικούς μέχρις ότου στην σύγκρουση μπήκε υδροφόρο όχημα, που κατόρθωσε να τους διαλύσει με ρίψεις νερού.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ορισμένοι από τους αντιδιαδηλωτές αντιφασίστες πραγματοποιούσαν επιθέσεις με μολότωφ εναντίον των Γερμανών Εθνικιστών.

Το αποτέλεσμα της ημέρας συνοψίζεται σε 100 συλλήψεις, τέσσερεις τραυματίες αστυνομικούς, αλλά και του διευθυντή της αστυνομίας της πόλεως. Τέσσερα αυτοκίνητα καταστράφηκαν, καθώς και το λεωφορείο που μετέφερε τους Εθνικιστές, το οποίο και κάηκε ολοσχερώς. Ανάμεσα στους τραυματίες αντιδιαδηλωτές, είναι και ο δήμαρχος της Leipzig.

Σημείωση: Στην τελευταία φωτογραφία, βλέπετε το τσίρκο των αντιφασιστών να πανηγυρίζει για τις συλλήψεις των Εθνικιστών, καθισμένο άνετα μπροστά από τα αστυνομικά οχήματα…

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s