Γερμανία: "Μην θιχτούν οι τούρκοι"…

Σάλος επικρατεί στη Γερμανία μετά από δηλώσεις του 64χρονου Δρ Thilo Sarrazin, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής Bundesbank και διευθύνοντος του τμήματος ελέγχου επενδυτικού ρίσκου, για το ρόλο των Τούρκων στο γερμανικό κράτος.

Ο Σαράζιν ξέσπασε στο γερμανικό περιοδικό Lettre International υποστηρίζοντας ότι οι Τούρκοι είναι χαμηλής νοημοσύνης, που έχουν ελλειπή παιδεία στον έλεγχο γεννήσεων και «κατακτούν την Γερμανία» γεννώντας δύο ή τρεις φορές ταχύτερα και περισσότερο από τους Γερμανούς.

Ο Thilo Sarrazin δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Lettre International:

«Ένα μεγάλο μέρος Αράβων και Τούρκων στο Βερολίνο, των οποίων οι αριθμοί έχουν αυξηθεί εξαιτίας κακών πολιτικών, δεν έχουν καμία παραγωγική λειτουργία πέραν του να πωλούν φρούτα και λαχανικά. Το σαράντα τις εκατό του συνόλου των γεννήσεων προκύπτει σε αυτές τις χαμηλές τάξεις. Ο εκπαιδευμένος πληθυσμός μας καθίσταται πιο ηλίθιος γενιά με γενιά. Επιπλέον, αυτοί καλλιεργούν έναν επιθετικό και αταβιστικό τρόπο σκέψης. Είναι σκάνδαλο ότι οι Τούρκοι μαθητές δεν ακούν τις γυναίκες δασκάλους τους, επειδή αυτό τους υποδεικνύει η κουλτούρα τους».

Ήδη οι αρχές κινητοποιούνται για την άσκηση δίωξης στον Σαράζιν για παραβίαση του νόμου περί ρατσισμού, ενώ δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί από μέλος του ΔΣ της Bundesbank. Ο πρόεδρός της Axel Weber δήλωσε ότι τα λεχθέντα του Σαράζιν ζημιώνουν την φήμη της τράπεζας. Ο ίδιος απολογήθηκε για τις δηλώσεις του και αρνήθηκε να παραιτηθεί. Κατά το Der Spiegel, το νομικό τμήμα της τράπεζας έκρινε ότι τα σχόλιά του δεν ήταν αρκετά για να στηρίξουν απόλυση. Αλλά η θέση του Σαράζιν θεωρείται ήδη χαμένη, καθώς η Budensbank επιχειρεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά την υπόθεση και να προστατέψει τη φήμη της «εκπαραθυρώνοντάς» τον με οποιονδήποτε τρόπο και ήδη του αφαίρεσε κάποια από τα καθήκοντά του.

Στο πλαίσιο της γερμανικής νομοθεσίας και των προτύπων που επικράτησαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τέτοιου είδους ξεσπάσματα είναι «κόκκινο πανί» για τις εταιρίες και τον πολιτικό κόσμο. Δεν παύουν όμως οι συγκεκριμένες δηλώσεις να απηχούν τις πεποιθήσεις ενός ολοένα και αυξανόμενου τμήματος της γερμανικής κοινωνίας. Σε δημοσκόπηση που παρήγγειλε το περιοδικό Bild am Sonntag, το 51% των πολιτών συμφωνεί πλήρως με τις δηλώσεις του Σαράζιν και μόνο το 39% των ερωτώμενων διαφωνεί – και υποθέτουμε εύκολα ποιοι είναι αυτοί…

Παράλληλα, σήμερα ο συντηρητικός συνασπισμός της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) συμφώνησαν να μην αποκλείσουν μια ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ στο κείμενο της συμφωνίας τους για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s