Προβληματισμός και στην Ιταλία για την εγκληματικότητα των Ρομ

Απροσάρμοστοι και κοινωνικά επικίνδυνοι είναι οι Ρομ (αθίγγανοι) σε όποια ευρωπαϊκή χώρα τους φιλοξενεί, σύμφωνα με τον Ρομπέρτο Φιόρε.

Πρόσφατα στην Ιταλία, έξω από το νοσοκομείο της πόλης Πράτο, μία νεαρή 22χρονη τσιγγάνα σκότωσε με μαχαίρι έναν ηλικιωμένο Ιταλό, επειδή αρνήθηκε να της δώσει ελεημοσύνη!

Ο Γ.Γ. του ιταλικού κόμματος Forza Nuova, Ρομπέρτο Φιόρε, δήλωσε για το περιστατικό:
“Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό γεγονός, ειδικά αν λάβουμε υπ’ όψη τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτή η χώρα στους Ρομ. Ζούνε μέσα στην αλαζονεία που τους προσφέρει η ατιμωρησία, μέσα σε άθλιες συνθήκες που οι ίδιοι επέλεξαν.
Η κεντροδεξιά κυβέρνηση, παρ’ όλες τις ατελείωτες υποσχέσεις, δεν κατάφερε να βρει μία σοβαρή λύση για αυτό το πρόβλημα. Έχω ήδη ζητήσει το κλείσιμο όλων των καταυλισμών και την ταυτοποίηση και απέλαση όλων των παρανόμων.
Τις επόμενες μέρες η Forza Nuova θα συμμετέχει μαζί με τοπικούς φορείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πράτο, ενάντια στην τοπική αυτοδιοίκηση της κεντροδεξιάς που δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για το συγκεκριμένο πρόβλημα“.

Ε.ΛΑ.Μ.

Επισημαίνεται ότι αθίγγανοι, προερχόμενοι από χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ αλλά και την Τουρκία, μεταναστεύουν πλέον μαζικά στην Ιταλία (και στην Ελλάδα).

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s