Ιταλία: Περιπολίες πολιτών για την προστασία της γειτονιάς

Η είδηση, από το BBC, έχει ως εξής:

“Την επίσημη εμφάνισή τους έκαναν στους δρόμους της Ιταλίας οι πρώτες νόμιμες περιπολίες πολιτών, ο ρόλος των οποίων είναι να προστατεύουν τις γειτονιές, πολλές από τις οποίες συγκροτούνται σε περιοχές με υψηλό ποσοστό μεταναστών. Στη Μεσίνα, στρατηγικό σημείο άφιξης αλλοδαπών στη Σικελία, το…θέμα των περιπολιών έχει γίνει αντικείμενο σφοδρής διαμάχης, καθώς οι επικριτές τονίζουν ότι η ανάθεση τέτοιου είδους δραστηριοτήτων σε πολίτες αποτελεί άμεση πρόκληση κατά του νόμου. Στη Ρώμη, η ειδική αυτή δύναμη αποκαλείται Εθνική Φρουρά, ενώ σε άλλες περιοχές έχει άλλο όνομα.

Συνολικά τα μέλη του σώματος σε ολόκληρη τη χώρα υπολογίζεται ότι είναι 2.500. Δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν συλλήψεις, δεν μπορούν να δρουν κατά βούληση, αλλά έχουν καθήκον να καλούν την αστυνομία όταν αντιληφθούν κάποιο πρόβλημα. Φορούν στολή και βρίσκονται υπό τον αυστηρό έλεγχο του κράτους, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση.
Η στολή αποτελείται από μπλούζα σε χρώμα χακί, μαύρο καπέλο με το έμβλημα του αετού κι ένα περιβραχιόνιο μ’ έναν μαύρο τροχό. Οι αρχές στο Μιλάνο έχουν διατάξει έρευνα για το αν οι στολές παραβιάζουν τη νομοθεσία περί απαγόρευσης των ναζιστικών και φασιστικών εμβλημάτων, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την έναρξη των περιπολιών.”


Στην Ελλάδα, μην σας φανεί παράξενο αν δείτε περιπολίες λαθρομεταναστών και “προοδευτικών” κατά των Ελλήνων “ρατσιστών”, που θέλουν να μείνουν οι γειτονιές τους Ελληνικές…

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s