Γερμανία: Συγκρούσεις για το 4ο Fest der Völker

Τουλάχιστον 60 τραυματίες και περισσότεροι από 130 συλληφθέντες είναι ο απολογισμός των βίαιων συγκρούσεων που ξέσπασαν ανάμεσα σε αντιφασίστες και Εθνικιστές στο Αμβούργο της Γερμανίας τις τελευταίες δύο ημέρες.

Αρχικά το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου, 12 αστυνομικοί και αρκετά άτομα τραυματίστηκαν όταν υποστηρικτές του Εθνικιστικού NPD συνεπλάκησαν με αντιδιαδηλωτές που πετούσαν πέτρες, μπουκάλια και άναψαν φωτιές σε… ένδειξη διαμαρτυρίας. Τα επεισόδια επαναλήφθηκαν το επόμενο βράδυ, όταν μέλη των δύο παρατάξεων συνεπλάκησαν στους δρόμους της πόλης. Η παρέμβαση της αστυνομίας που δεν λειτούργησε άμεσα, επιδείνωσε την κατάσταση. Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους από τα επεισόδια της δεύτερης νύχτας, τραυματίστηκαν 28 αστυνομικοί, από τους συνολικά 2.000 που επιστρατεύτηκαν για να επιβάλλουν την τάξη.

Η Γερμανία γνώρισε παρόμοιες ταραχές σε πολλές πόλεις το Σαββατοκύριακο, όπως στο Ανόβερο, όπου 3.000 άτομα βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενα για το τέταρτο “Φεστιβάλ των Εθνών” του NPD, τη διάλυση του οποίου έχουν ζητήσει το καλοκαίρι που μας πέρασε πολιτικοί και εβραϊκές οργανώσεις. Στο Fest der Völker φέτος, εκτός της πάγιας εκπροσώπησης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, παρευρίσκεται και αντιπροσωπεία του ΕΛΑΜ.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s