Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στο Βίτσι

Το λιτό μνημείο για τους πεσόντες του Εθνικού Στρατού στο μικρό οροπέδιο στο Βίτσι, στέκεται επιβλητικό μέσα στα χρόνια, σε έναν τόπο στοιχειωμένο από τις πιο μαύρες σελίδες της νεότερης ιστορίας της Πατρίδας μας. Φέτος, 60 χρόνια μετά από τις νικηφόρες μάχες στο Βίτσι και το Γράμμο τον Αύγουστο του ‘49, με τις οποίες τερματίστηκε η ξενοκίνητη κομμουνιστική ανταρσία, ο χώρος γέμισε πάλι με Έλληνες από κάθε γωνιά της Πατρίδας μας, που ήρθαν να τιμήσουν τους νεκρούς μαχητές.

Όπως και κάθε χρονιά, η παρουσία των συναγωνιστών του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, από τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας και τη Θεσσαλονίκη, ήταν μαζική και δυναμική. Ήταν η ζωντανή παρουσία της ελληνικής νεολαίας, η οποία δεν λησμονεί αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα, απέναντι σε μια προδοτική αριστερά. Μια παρουσία που αποτελεί χρέος και είναι πάνω απ’ όλα πολιτική, σε πείσμα όλων αυτών που μιλούν για «γιορτές μίσους» ή «θρησκευτικά μνημόσυνα», σαν να αναφέρονται σε νεκρούς τροχαίου ατυχήματος.
Μια παρουσία σταθερή και ασυμβίβαστη, ενάντια στους πολιτικάντηδες που θέλουν να καταντήσουν έναν ιερό χώρο σε χώρο δημοσιοσχεσίτικης πασαρέλας και εμφανίζονται ή εξάφανίζονται ανάλογα με τα κελεύσματα των πολιτικών προϊσταμένων τους. Σε αυτούς, όπως ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Γεωργίου, που το ίδιο εύκολα συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις Χανουκά των Εβραίων. Αλήθεια, φέτος γιατί άρθηκε το απαγορευτικό; Πάντως ο παριστάμενος κόσμος, που προσήλθε μαζικά λόγω και των 60 χρόνων της επετείου, έδειξε να εκτιμά την ασυμβίβαστη θέση της Χρυσής Αυγής, ενώ αποδοκίμασε τους ευκαιριακούς πολιτικάντηδες.

Η τελετή στο Μνημείο ξεκίνησε με έπαρση σημαίας, συνεχίστηκε με ομιλίες των διοργανωτών των Συνδέσμων Αποστράτων Αξιωματικών, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους της Κεντρικής Διοίκησης του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, στεφάνι κατέθεσε ο συναγωνιστής Η. Παναγιώταρος και εκ μέρους της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικής Μακεδονίας, ο συναγωνιστής Σ. Τούφας. Η σεμνή τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.
Στη συνέχεια, κλιμάκιο των συναγωνιστών από τη Δυτική Μακεδονία, έκανε πολύωρη παρέμβαση στο κέντρο της Καστοριάς με ενημερωτικά φυλλάδια και μοίρασμα φύλλων της εφημερίδας του Κινήματος. Η αποδοχή από τον κόσμο, σε μία πόλη η οποία εμπιστεύτηκε τη Χρυσή Αυγή στις πρόσφατες ευρωεκλογές, ήταν ιδιαίτερα θερμή. Τελευταία στάση έγινε στο μνημείο των πεσόντων Μακεδονομάχων στην παραλία της Καστοριάς, όπου και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Ο Αγώνας των Εθνικιστών είναι Αγώνας για τη Μνήμη ενάντια στη Λήθη, που προσπαθεί να επιβάλλει η Σιωνιστική λαίλαπα, στην προσπάθεια για ισοπέδωση των Εθνών. Η απάντηση η δικιά μας είναι: Δεν ξεχνούμε, θα δίνουμε πάντα το παρόν!

Π.Ο. Δυτικής Μακεδονίας

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s