Πυρήνας Λαμίας: Δράση για τον νεκρό εργάτη της ΛΑΡΚΟ

Δεν έχει τελειωμό ο μακρύς κατάλογος των θυμάτων – μεροκαματιάρηδων εργαζομένων – της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Προχθές το μεσημέρι άλλος ένας εργάτης, ο δεύτερος μέσα σε έναν μήνα… Μια ακόμη τραγωδία στο πεπαλαιωμένο εργοστάσιο-νεκροταφείο της ΛΑΡΚΟ, όπου ένας μόλις 24χρονος εργάτης βρήκε το θάνατο κάτω από το πυρωμένο μέταλλο και τέσσερις άλλοι συνάδελφοί του τραυματίστηκαν, από τους οποίους ο ένας πολύ σοβαρά με κίνδυνο ολικής τύφλωσης. Ένα καζάνι με λυωμένο μετάλλευμα τρύπησε και από αυτό ξεχύθηκε πυρωμένη “λάβα” 10.000 βαθμών Κελσίου. Ο άτυχος νέος δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και κάηκε ζωντανός. Πιο …τυχεροί, στην ατυχία τους, οι άλλοι συνάδελφοί του της βάρδιας στο συγκεκριμένο τομέα υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα. Ο πιο σοβαρά τραυματίας μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ Κηφισιάς, με εγκαύματα στο 60% του σώματός του και κυρίως στο πρόσωπο. Αγανακτισμένοι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων της βιομηχανίας, αφού είχαν ειδοποιηθεί ότι ο συγκεκριμένος λέβητας παρουσίασε ρωγμή και έπρεπε να αντικατασταθεί. Κανένας τους δεν έλαβε σοβαρά υπ’ όψη του τις προειδοποιήσεις και χτες το μεσημέρι έγινε το κακό.

Στη ΛΑΡΚΟ έχουμε κάθε χρόνο νεκρούς. Το εργοστάσιο αφήνεται σκόπιμα να λειτουργεί σε συνθήκες προπολεμικές και οι νεκροί θα χρησιμοποιηθούν δυστυχώς ως πρόσχημα για να κλείσει και να πουληθεί εκβιαστικά.

Χθες η Χρυσή Αυγή έκανε παρέμβαση με αφισοκόλληση σε όλη την πόλη της Λαμίας και ιδίως στο Εργατικό Κέντρο. Η ΛΑΡΚΟ είναι από τις τελευταίες βιομηχανίες που έμειναν στην περιοχή και πάει για κλείσιμο. Ένοχοι είναι όλοι όσοι πριν ένα μήνα έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για τον νεκρό βιοπαλαιστή πολύτεκνο οικογενειάρχη, που σκοτώθηκε για μερικές εκατοντάδες. Σε μια βδομάδα είχαν όλα ξεχαστεί… Όπως έχουν ξεχαστεί οι τόσοι άλλοι νεκροί της ΛΑΡΚΟ.


Πυρήνας Λαμίας

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s