Απόβλητα τουρκικών βυρσοδεψείων μολύνουν τον ποταμό Έβρο

Εκατοντάδες νεκρά ψάρια – κυπρίνοι και γουλιανοί – εκβράστηκαν το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή Πέταλο, του ποταμού Έβρου. Ίδιο φαινόμενο έχει παρουσιαστεί και στο παρελθόν και θεωρείται ότι οφείλεται σε μόλυνση από βυρσοδεψεία στην τουρκική πλευρά.

Κλιμάκιο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και του τμήματος Αλιείας της νομαρχίας Έβρου, πήρε δείγματα νεκρών ψαριών και υδάτων, τα οποία εστάλησαν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του κράτους, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία πρόκλησης της ρύπανσης. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του τμήματος Αλιείας της νομαρχίας Έβρου, Νίκο Κωτούλα, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι πρωτοφανές, καθώς κατά περιόδους εντοπίζονται στην περιοχή νεκρά ψάρια. Εκτιμά ότι η ρύπανση του ποταμού οφείλεται σε παραγωγικές μονάδες που λειτουργούν στην τουρκική πλευρά. Στην εκδοχή αυτή συνηγορούν και οι αλιείς της περιοχής, που υποστηρίζουν ότι ο ποταμός ρυπαίνεται από τα απόβλητα μονάδας επεξεργασίας δερμάτων, που βρίσκεται στην Τουρκία.

Φυσικά περιμένουμε καταδίκη από τους ευαίσθητους “Ιούς”, από τον “πολύ οικολόγο” Τρεμόπουλο, από το ΣΥΡΙΖΑ, το Indymedia, καθώς και από όλους εκείνους που επαγγέλονται την οικολογία… Δεν είναι δυνατόν να διαμαρτύρονται μόνο για το πεδίο βολής που είναι κοντά στα Σκόπια!!! Ας φωνάξουν λίγο και κατά της ρύπανσης που μας κάνουν οι γείτονές μας Τούρκοι… Να ακούσουμε την φωνούλα τους και για κάτι υπέρ της Ελλάδας, επιτέλους…!

Π.Ο. Θράκης

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s