Έπεσε στο καθήκον

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι, στις 12:54, αεροσκάφος τύπου PZL κατέπεσε στην περιοχή Κατελειό Αργοστολίου στην Κεφαλονιά, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης.

Στο δυστύχημα έχασε τη ζωή του, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ο 55 ετών Σμήναρχος (Ι) Κωτούλας Στέργιος, έγγαμος και πατέρας 2 παιδιών. Η συνολική πτητική του εμπειρία ήταν 4.025 ώρες πτήσης σε μαχητικά, μεταγωγικά και ψεκαστικά αεροσκάφη, εκ των οποίων 524 ώρες στα αεροσκάφη PZL. Ο πιλότος ανασύρθηκε απανθρακωμένος από το χειριστήριο του αεροσκάφους. Eίχε απογειωθεί 15 λεπτά πριν από τη μία από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς και κατευθυνόταν προς το σημείο της πυρκαγιάς. Οκτώ λεπτά μετά την πρώτη βύθιση, το αεροσκάφος έχασε ύψος και παρά τις προσπάθειες του πιλότου, κατέπεσε δύο μίλια δυτικά του αεροδρομίου και τυλίχθηκε από τις φλόγες.

Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν το υπ’ αριθμ. 1122, προϊστάμενος του κλιμακίου αεροσκαφών πυρόσβεσης στην Κεφαλονιά, πολωνικής προέλευσης, με έτος κατασκευής και άφιξης στην Ελλάδα το 1983. Είχε συμπληρώσει 4.733 ώρες πτήσεως. Πρόκειται ένα από τα 21 παλιά ψεκαστικά, που μετατράπηκαν σε πυροσβεστικά και από τα οποία έχουν ήδη πέσει τα τέσσερα! Όλα από βλάβες λόγω παλαιότητας.

Ένας οικογενειάρχης, ένας ενσυνείδητα εργαζόμενος υπέρ του συνόλου, ένας γενναίος πιλότος έπεσε θύμα της αδιαφορίας και της ανευθυνότητας των πραγματικά επικινδύνων “υπευθύνων” αυτής της δύστυχης χώρας. Πόσοι ακόμη;

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment