Σλοβακία: 30 συλλήψεις Εθνικιστών σε ειρηνική διαμαρτυρία

Στις 2 Αυγούστου στην Σλοβακία, δύο ανήλικοι γύφτοι/τσιγγάνοι/αθίγγανοι/ρομά (κρατήστε όποιο είναι το πολιτικώς επιτρεπτό σήμερα) διαρρήκτες, 15 και 16 ετών, προσπαθώντας να κλέψουν μια μεγάλη τηλεόραση από ένα γήπεδο, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον 65χρονο φύλακα. Τον χτυπούν βάναυσα, αφήνοντάς τον ετοιμοθάνατο. Αργότερα, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν από την αστυνομία στην σκηνή τους, στον καταυλισμό των τσιγγάνων, όπου και είχαν εγκαταστήσει την κλεμμένη τηλεόραση. Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας βρέθηκαν επίσης στον καταυλισμό μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν την ζωή του 65χρονου, αλλά όχι το μάτι του. Τα χτυπήματα που είχε δεχθεί στο πρόσωπο ήταν ιδιαίτερα βίαια και θα χρειαστεί να νοσηλευτεί για τουλάχιστον άλλες 40 ημέρες.

Το περιστατικό αυτό είναι το πιο πρόσφατο μιας μακριάς σειράς. Τα εγκλήματα κατά ζωής, με δράστες αθίγγανους, έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια στην Σλοβακία.

Η αντίδραση των Σλοβάκων Συναγωνιστών ήταν άμεση. Το Εθνικιστικό Κίνημα “Slovenska Pospolitost” κάλεσε σε πορεία διαμαρτυρίας για την εγκληματικότητα των τσιγγάνων, αλλά και συμπαράστασης στο θύμα, στις 8 Αυγούστου, στην πόλη Sarisske Michalany, όπου και έγινε το αιματηρό γεγονός.

Σαββατο 8 Αυγουστου, Sarisske Michalany

Οι Συναγωνιστές συγκεντρώνονται και μαζί τους αρκετοί απλοί πολίτες. Επικεφαλής είναι ένα από τα ηγετικά Στελέχη του Σλοβάκικου Εθνικιστικού Κινήματος, ο M. Kotleba. Άρχισαν να μαζεύονται έξω από το στάδιο όπου έγινε η εγκληματική επίθεση, με τους περίοικους να υποδέχονται με θέρμη τους Εθνικιστές. Πολλά ΜΜΕ παραβρέθηκαν για να πάρουν πλάνα και συνεντεύξεις. Με την ασφυκτική και προκλητική παρουσία των ΜΑΤ, έκανε δηλώσεις ο επικεφαλής στα ΜΜΕ.

Όλοι πήγαν για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, χωρίς ούτε καν Σημαίες σε κοντάρια, για να μην δώσουν αφορμή στην αστυνομία, έχοντας ήδη εμπειρία από την ιδιαίτερα αυστηρή καθεστωτική καταστολή. Αλλά η αστυνομία δεν χρειάστηκε αφορμή, για να επιχειρήσει την διάλυση της συγκέντρωσης. Με εντελώς ύπουλο τρόπο και, ενώ κάποιος αξιωματικός έκανε ότι διαπραγματευόταν με τον Kotleba μπροστά στις κάμερες, τα ΜΑΤ ξαφνικά αρχίζουν να χτυπούν βίαια τους συγκεντρωμένους. Τα χτυπήματα ήταν στα τυφλά, αλλά με σχέδιο που φαινόταν να έχει οργανωθεί από πριν. Ακόμη κι έτσι όμως, χρειάστηκαν πέντε αστυνομικοί για να συλλάβουν τον Kotleba.
H συνέχεια λογική: Οι Συναγωνιστές άρχισαν να αμύνονται με όποιον τρόπο μπορούσαν, πετώντας πέτρες στις πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ, που χρησιμοποίησαν και οχήματα με εκτοξευτές νερού, προκειμένου να διαλύσουν την συγκέντρωση. Συνέλαβαν 30 Εθνικιστές.

Δείτε στα 7 videos της ιστοσελίδας των Σλοβάκων συναγωνιστών: την άφιξη των Εθνικιστών, την υποδοχή τους από τον κόσμο, τις δηλώσεις του επικεφαλής Μ.Kotleba στα ΜΜΕ, την προκλητική συμπεριφορά και την άνευ λόγου βία των ΜΑΤ, τις συλλήψεις και όλο το ιστορικό.

Σε ένα ιδιαίτερα σκληρής καταστολής κράτος, Συναγωνιστές μάτωσαν άλλη μια φορά, και τριάντα από αυτούς συνελήφθησαν, στον αγώνα τους για την υπεράσπιση του λαού τους. Εκατοντάδες πολίτες όμως συντάχθηκαν μαζί τους, αντιλαμβανόμενοι ότι η μόνη λύση είναι ο Εθνικισμός. Κάθε φορά περισσότεροι, μέχρι τη Νίκη!

antiterror

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s