Σκέψεις…

Το ότι έχω υπό τον απόλυτο έλεγχό μου μια ανθρώπινη μονάδα, τον εαυτό μου, είναι η βάση για όλα. Είναι ένα επίγειο κεφάλαιο που αρκετοί υποτιμούν και θεωρούν “βάρος”. Αντίθετα όμως, είναι ένας πανίσχυρος πυρήνας, που υπό κατάλληλες συνθήκες μπορεί να λειτουργήσει ως μια κοινωνική ατομική βόμβα.

Πρώτη αρχή εξέλιξης η βιολογική συνέχεια – απόγονοι που τους ζεις από το μηδέν ως το ζενίθ. Ευκαιρία να απαλείψεις όσα κενά αλλά και εμπόδια δεν μπόρεσαν να απαλείψουν οι προηγούμενοι από σένα για σένα. Συναίσθημα που όλοι οι θνητοί αισθάνονται αλλά ελάχιστοι το καταφέρνουν.

Δεύτερη αρχή εξέλιξης και σαφέστατα πιο σοφή, ο Συναγωνιστής. Ο άνθρωπος εκείνος που σας ενώνει ο κοινός σκοπός, και πέρα από τα κοινά στοιχεία τα οποία ενδεχομένως να σε επιβεβαιώνουν, άρα σε κολακεύουν, είναι η κινητήρια δύναμη που μπορεί υπό κατάλληλες συνθήκες να επιφέρει θαύματα. 1+1 μόνο στα μαθηματικά κάνει 2. Στην ζωή, μπορεί να έχει αρνητικό (-) αποτέλεσμα, μπορεί όμως να αγγίζει και το συν άπειρο. Ο Συναγωνιστής είναι που παίρνει την σκυτάλη από τα χέρια σου την στιγμή που έχεις λαχανιάσει. Ο αλαζόνας κτίστης, θέλει να είναι οι άλλοι κατώτεροί του και να τον εγκωμιάζουν για την καλύβα που έφτιαξε. Αυτός που αγαπάει αυτό που κάνει, θέλει καλύτερους κτίστες που να τον ξεπερνάνε και να κτίζουν παλάτια.

Ίσως ο εαυτός σου στην πορεία να μην τα καταφέρει, ίσως οι απόγονοι σου να μην υπάρξουν ποτέ ή να μην ακολουθήσουν τον σωστό δρόμο εν τέλει. Δώσε τις ευκαιρίες, άνοιξε τους δρόμους, ενέπνευσε 10 ικανούς Συναγωνιστές σου σωστά και βοήθα τους να ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους. Κι αν στο τέλος δεν τα καταφέρεις σαν οντότητα, η “επένδυσή” σου θα έχει πολλαπλάσιο αποτέλεσμα, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα κατάφερνες ακόμα και στις καλύτερες στιγμές σου.

Το fascio, ο δεσμός μας, καθρεπτίζεται στην Ιδεολογία και τον Αγώνα, αλλά εξίσου και στην Συντροφικότητα, από τα βάθη των αιώνων, έως το μέλλον που κτίζουμε.

_________________carpe diem_________________

«Ν΄ αγαπάς τον καθένα ανάλογα με τη συνεισφορά του στον αγώνα.
Μη ζητάς φίλους, να ζητάς συντρόφους!»

Νίκος Καζαντζάκης
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s