15/7/09 Πλατεία Αττικής: Επιτέλους Έλληνες!

Το νερό μπήκε στο αυλάκι. Οι κάτοικοι στον Άγιο Παντελεήμονα έχουν πλέον αυτοοργανωθεί ικανοποιητικά, μετά από προσπάθειες μηνών. Η πλατεία ανήκει σε αυτούς και στα παιδιά τους και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να την κρατήσουν και να την περιφρουρήσουν με αποτελεσματικότητα. Το μήνυμα, μετά τον Άγιο Παντελεήμονα, πρέπει να διαδοθεί σε κάθε πλατεία και σε κάθε γειτονιά του κέντρου της Αθήνας.

Ήδη, οι κάτοικοι της γειτονικής Πλατείας Αττικής συνέστησαν Επιτροπή και διοργάνωσαν σήμερα την πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που βιώνουν. Για πολλές ώρες, η πλατεία Αττικής γέμισε ΜΟΝΟ με Έλληνες. Και, όσο περνούσε η ώρα και οι φοβισμένοι εναπομείναντες Έλληνες έβλεπαν ότι ήταν ασφαλές -για πρώτη φορά εδώ και μήνες- να έρθουν στην πλατεία τους, τόσο περισσότεροι έρχονταν. Είναι ελπιδοφόρο να βλέπεις τους γέροντες να κάθονται στα παγκάκια της πλατείας, όταν μέχρι χθες αυτά ήταν κατειλημμένα από μαύρους, πακιστανούς, από κάθε φυλή του κόσμου ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Είδαμε, προς μεγάλη μας ικανοποίηση, ότι οι νέοι της περιοχής αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν τον αγώνα επανάκτησης της περιοχής τους. Αυτή είναι η θέση του Κινήματός μας: Μέσα στην κοινωνία, στο πεζοδρόμιο, δίπλα στα προβλήματα του απλού κόσμου. Το παράδειγμα του Αγίου Παντελεήμονα θ’ ακολουθήσει και η Πλατεία Αττικής. Και ύστερα κάποια άλλη πλατεία…

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s