Καταδίκες για «εγκλήματα λόγου» στη Βρετανία

Δύο Βρετανοί καταδικάστηκαν για «υποκίνηση ρατσιστικού μίσους» μέσω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο. Πρόκειται για τον 51χρονο Σάιμον Σέπαρντ από το Σέλμπι, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και δέκα μηνών, και για τον 42χρονο, Στίβεν Γουάιτλ, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και τεσσάρων μηνών.

Το περασμένο έτος είχαν καταδικαστεί ερήμην από το δικαστήριο του Λιντς και διέφυγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί έκαναν αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου, η οποία απερρίφθη. Εις βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για έκδοση και διανομή υλικού με ρατσιστικό περιεχόμενο και για κατοχή υλικού με ρατσιστικό περιεχόμενο με στόχο τη διανομή.

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη αυτού του είδους στη Βρετανία, αν και υπήρξαν και άλλες υποθέσεις για «εγκλήματα λόγου» (speech crimes) τα οποία πήγαν σε ακροαματική διαδικασία αλλά οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν (π.χ. ο επικεφαλής του BNP Νικ Γκρίφιν).

Η επίμαχη ιστοσελίδα είναι η Heretical Press, όπου και υπάρχουν κείμενα διαφόρων συνεργατών σχετικά με θέματα καθημερινότητας, ιστορίας, πολιτικής, ομοφυλοφιλίας, Σιωνισμού και πολιτικής γενικότερα. Τα κείμενα του Στίβεν Γουάιτλ (ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Luke O’Farrell) βρίσκονται εδώ.

Το ζήτημα, πέρα από πολιτικό, καθώς οι αντισιωνιστικές θέσεις των κατηγορουμένων ενοχλούσαν, αποτελεί και δικαστικό σκάνδαλο, καθώς καταδικάστηκαν με βάση τους Βρετανικούς νόμους, για μία ιστοσελίδα η οποία είναι εγκατεστημένη μέσω server στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Με αυτό το σκεπτικό, μπορεί ο οποιοσδήποτε blogger να εκδοθεί στη Σομαλία, για παράδειγμα, και να καταδικαστεί σύμφωνα με τους εκεί νόμους για το περιεχόμενο του ιστολογίου του, το οποίο δεν είναι παράνομο στη χώρα όπου και υπάρχει ο server!

Είναι φανερό πως υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για το «Δημοκρατικό» Σύστημα. Από τη μία συντηρείται σε Πανεπιστημιακούς χώρους ένα χρηματοδοτούμενο από τον Σόρος, παγκόσμιο δίκτυο «αντιπληροφόρησης», που στοχοποιεί εθνικιστές και οργανώνει και καθοδηγεί σε εγκληματικές πράξεις τον διεθνιστικό συρφετό, ενώ από την άλλη καταδικάζονται εθνικιστές για «εγκλήματα λόγου»!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s