Ευτυχώς που υπάρχουν οι μάγκες

Ο πόλεμος που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του Ελληνικού κράτους κατά του καπνίσματος, έχει δυο κίνητρα:

Πρώτον ακολουθεί κατά γράμμα τις κοινοτικές οδηγίες που θεσπίζονται για τη δήθεν προστασία των πολιτών. Αυτό είναι ένα ευγενές κίνητρο, που όμως εύκολα μπορεί να αμφισβητηθεί. Διότι, εάν πράγματι το Ευρωπαϊκό και Ελληνικό γκουβέρνο επιθυμούσαν την προστασία της υγείας μας, θα επέβαλλαν το άμεσο κλείσιμο των ταχυφαγείων με τις τροφές-προϊόντα της χημικής βιομηχανίας που φράσσουν τις αρτηρίες και θα καταργούσαν τις διαφημίσεις για πλαστικά τρόφιμα που έχουν στο στόχαστρό τους τα παιδιά. Κι αν ήθελαν πραγματικά να ασχοληθούν με το τσιγάρο ως πρόβλημα για τη δημόσια υγεία, θα κοίταζαν να ελέγξουν το τι βάζουν στα τσιγάρα οι καπνοβιομηχανίες που τα καθιστούν απειλή για τη δημόσια υγεία. Ακόμα παραπάνω, θα φρόντιζαν ώστε όλοι οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να κάνουν διάλειμμα, που θα τους επιτρέπει να αθλούνται καθημερινά σε δημοτικά και δημόσια γυμναστήρια δίπλα στο χώρο εργασίας τους και να τρώνε υγιεινά και δωρεάν σε δημόσια κυλικεία από τα αδιάθετα περισσεύματα των αγροτών που θάβονται κάθε χρόνο για να εισπραχθούν επιδοτήσεις, αποζημιώσεις και λοιπά τερτίπια των επιτήδειων. Αλλά αυτού του τύπου τα μέτρα, που αφορούν τη δημόσια υγεία, σωματική και ψυχική, μόνο στη ναζιστική Γερμανία εφαρμόστηκαν και μόνο από ένα Σπαρτιατικό καθεστώς θα μπορούσαν να εφαρμοστούν. Επομένως ας τα ξεχάσουν οι Ελληνες εργαζόμενοι, όσο παραμένουν δεμένοι στο άρμα της δημοκρατικής απολυταρχίας.

Ερχόμαστε έτσι στο δεύτερο κίνητρο της κυβέρνησης, που λέγεται σπάσιμο του τσαμπουκά. Είτε μας αρέσει είτε όχι, το τσιγάρο είναι συνυφασμένο με την περιφρόνηση προς τις αρχές και εξουσίες. Προς το δήμιο πριν την εκτέλεση. Προς τον εισβολέα στην ανάπαυλα της μάχης. Με ένα τσιγάρο στο στόμα ανέβηκε ο Σολωμός Σολωμού να κατεβάσει τη σημαία της ντροπής από τον ιστό στα κατεχόμενα. Ναι, το τσιγάρο λέει “σου πετάω τον καπνό στα μούτρα και δε σε υπολογίζω, θα κάνω αυτό που έχω αποφασίσει“. Στο τιμόνι μου, που το πληρώνω χρυσό με τους φόρους και τα διόδια, στη ζεϊμπεκιά μου, που μου τη χρεώνεις πολυτέλεια, εγώ σου λέω “μαγκιά μου!“. Κι αυτό καμιά κυβέρνηση δεν το θέλει, σε Ευρώπη αλλά κυρίως στην ακόμα ζωντανή και απρόβλεπτη Ελλάδα.

Παράπλευρο όφελος για την κεντροδεξιούλα κυβέρνηση αποτελεί το χάιδεμα των βαρεμένων κουλτουρο-αριστερο-οικολόγων, που μπορεί να στρίβουν τσιγαριλίκι στους τεκέδες τους και να προωθούν την κατάργηση της βιοποικιλότητας σε ένα από τα πολυπληθέστερα είδη του πλανήτη, τον άνθρωπο, αλλά κυκλοφορούν με μπλουζάκια από χασισόδεντρα, εξ ου και η οικολογική πινακίδα. Και ως γνωστόν η Νουδούλα και οι δεξιούληδες πάντοτε χάιδευαν τα αυτιά των αριστερών.

Με δυο λόγια, αν τα παιδιά καπνίζουν από τα 14, πίνουν αλκοόλ από τα 15 και κάνουν ενέσεις στα 20, φταίει το δημιούργημα της αριστεροδεξιάς κοινοβουλευτικής κοροϊδίας, που εφευρίσκει εχθρούς εναντίον των οποίων τάχαμου ηρωικά ξιφουλκεί, ενώ απομυζά από τους μαθητές και τους εργαζόμενους κάθε ελπίδα και όραμα για ένα υγειές και δυναμικό μέλλον.

Η ευτυχία τους είναι η δυστυχία του λαού μας. Γι’ αυτό, καπνίζοντες και μη καπνίζοντες συναγωνιστές, ας τους πετάξουμε τον καπνό μας στη μούρη!

Η ΟΧΙΑ

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s