Πυρήνας Βόλου: Στο πλευρό των κατοίκων για τα βαρέα οχήματα

Το παρόν έδωσαν οι κάτοικοι της συνοικίας Νέας Δημητριάδας το Σάββατο το απόγευμα, οι οποίοι με μια δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν σε αποκλεισμό της οδού Αλκίππης για μια ώρα περίπου. Με σύνθημα «Έξω οι νταλίκες από την συνοικία μας» οι παραβρισκόμενοι δήλωσαν την αντίθεσή τους στη διέλευση των βαρέων οχημάτων και προειδοποίησαν με συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία των εργατικών κατοικιών στη Νέα Δημητριάδα λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα του Σαββάτου. Προχώρησαν στην οδό Αλκίππης, όπου και πραγματοποίησαν αποκλεισμό της οδού, καθώς από το συγκεκριμένο δρόμο διέρχονται όλα τα βαρέα οχήματα από και προς τον Περιφερειακό με προορισμό την ΑΓΕΤ μέχρι και την ολοκλήρωση της κοιλαδογέφυρας.

Ταυτόχρονα και για 45 περίπου λεπτά, απέκλεισαν τον Περιφερειακό, στη συμβολή των οδών Απόλλωνος και Ορμινίου, 500 περίπου μαθητές των 2ου και 8ου Γυμνασίων Βόλου, διεκδικώντας την άμεση λήψη μέτρων, καθώς ανησυχούν για τυχόν θύματα. Οι μαθητές κρατώντας πανό φώναξαν συνθήματα για την επικρατούσα κατάσταση και ζήτησαν να τοποθετηθούν άμεσα φωτεινοί σηματοδότες, για να μπορούν οι διασχίζουν το δρόμο με ασφάλεια όλοι οι πεζοί. Παράλληλα τόνισαν πως από την ηχορύπανση δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στο μάθημά τους, ενώ υποφέρουν από τη ρύπανση που δημιουργείται εξαιτίας των φορτηγών. Μάλιστα, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, οι μαθητές δήλωσαν πως θα βρεθούν ξανά ακόμη πιο δυναμικά στους δρόμους.

ΠΥΡΗΝΑΣ ΒΟΛΟΥ

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s