Γκέτο κέντρου πρωτευούσης: Εδώ τα κλεμμένα ποδήλατα!

Εάν χάσατε πρόσφατα το ποδήλατό σας και έχετε διάθεση να ψάξετε, είναι πολύ πιθανό να το βρείτε με μία απλή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, γύρω από την Ομόνοια, στην οδό Μενάνδρου, Σωκράτους, Αθηνάς… Μάλιστα, μην απορήσετε εάν δείτε κάποιον πακιστανό καβάλα στο ποδήλατό σας να κόβει βόλτες ή να έχει στήσει στο πεζοδρόμιο ένα πρόχειρο πωλητήριό του. Νέες μορφές εγκληματικότητας προστίθενται σιγά-σιγά δίπλα στις παραδοσιακές (εμπόριο ναρκωτικών, μαστροπεία, ληστείες, δολοφονίες κ.ο.κ.), ως χορηγία των «φιλήσυχων μεταναστών» που έχουν μετατρέψει εδώ και αρκετό καιρό το κέντρο των Αθηνών κυριολεκτικά σε γκέτο. Το θέμα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς τα περιστατικά είναι πλέον εκατοντάδες και αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Οι κλοπές ποδηλάτων αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο. Συμμορίες λαθρομεταναστών, αφού εντοπίσουν την λεία τους και τελικά καταφέρουν να την αποσπάσουν, στη συνέχεια την τοποθετούν σε καλά φρουρούμενες με τσιλιαδόρους αποθήκες και σταδιακά την μεταπωλούν σε συγκεκριμένες πιάτσες στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Το ανησυχητικό της όλης ιστορίας είναι, όχι μόνο αυτή καθεαυτή η αυξανόμενη παραβατικότητα των συμμοριών αλλοδαπών (καθ’ όλα αναμενόμενη για εμάς), όσο η εξοργιστική αδιαφορία της πολιτείας και της δημοτικής αρχής. Τα σημεία πώλησης των κλεμμένων είναι γνωστά και συχνά τα θύματα κλοπής πάνε εκεί και ψάχνουν τα ποδήλατά τους, συνήθως ξαναγοράζοντάς τα από τους κλέφτες τους – μιας που οι απειλές με μαχαίρια δεν είναι σπάνιες σε όποιον διεκδικήσει να επανακτήσει το ποδήλατό του χωρίς να πληρώσει. Παρά τις συνεχείς καταγγελίες, κανένα μέτρο δεν λαμβάνεται, καμία σύλληψη δεν πραγματοποιείται, με τις αγοραπωλησίες των κλεμμένων να γίνονται σε κοινή θέα σε μια περιοχή όπου οι κανόνες θέτονται απ’ τους παρανόμους.

Αθήνα, πόλη για ποδηλάτες…

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s