Ροτβάιλερ: Ένα θεατρικό που …δαγκώνει

Πρόκειται για ένα κοινωνικοπολιτικό έργο ωμού ρεαλισμού, με μαύρο χιούμορ και με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ. Το “Ροτβάιλερ” είναι ένα έργο του ισπανού Γκιγιέρμο Έρας, που χαρακτηρίστηκε “γροθιά στο στομάχι”. Ένας νεοναζί σκίνχεντ, που τελευταία έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη με τις προκλητικές δηλώσεις και τις βίαιες πράξεις του, δέχεται να παραχωρήσει συνέντευξη σε έναν διάσημο και αδίστακτο δημοσιογράφο…

Τέσσερις άντρες στη σκηνή και στην οθόνη με ρόλους μοιρασμένους: Δύο σκίνχεντ, ο δημοσιογράφος και ο κάμεραμαν. Τέσσερις ηθοποιοί που φυσιογνωμικά και ενδυματολογικά πείθουν απόλυτα για τις επαγγελματικές τους ιδιότητες, ακόμα και για τις ιδεολογίες τους. «Φώτα και Σκιές» είναι ο τίτλος της εκπομπής που ο δημοσιογράφος ετοιμάζεται να στήσει μέσα στο σκοτεινό υπόγειο – μυστικής τοποθεσίας άντρο των σκίνχεντ. Οι βασικοί ηθοποιοί παρουσιάζουν τους ρόλους τους ως εξής:

Γιάννης Ράμος: «Είμαι ο Χάιμε, ένας πολύ φιλόδοξος δημοσιογράφος. Εχω γνώσεις, κουλτούρα, αλλά κύριο μέλημά μου είναι η αναρρίχηση στην κορυφή. Η συνέντευξη αφορά την κοσμοθεωρία και τη δράση των σκίνχεντ στα γήπεδα, τις γειτονιές κ.λπ. Ξέρω να πλασάρω τον εαυτό μου, να δημιουργώ συγκίνηση, να κάνω το κοινό μου να ταυτίζεται. Είμαι αριβίστας, κίτρινος δημοσιογράφος και ικανός να πατήσω επί πτωμάτων. Αυτή η ανάγκη μού αφαιρεί κάθε συναίσθημα φόβου. Γι’ αυτό μπορώ να προκαλώ τους σκίνχεντ».

Δημήτρης Λάλος: «Είμαι ο Ροτβάιλερ, ιδεολόγος, πνευματικός ηγέτης. Γι’ αυτό και δέχομαι να μιλήσω στην τηλεόραση. Βασικά ανεβάζω τις θέσεις μας στο Ιντερνετ, αλλά και η τηλεόραση αποτελεί χρήσιμο βήμα προπαγάνδας. Στόχος είναι ο προσηλυτισμός καινούριου κόσμου… Εμείς, οι σκίνχεντς, είμαστε συνεπείς στην ιδεολογία μας… Καθίκια για μερικούς, αλλά ειλικρινείς. Ο δημοσιογράφος όμως είναι σκανδαλωδώς υποκριτής. Διαπίστωση που σταδιακά μας φτιάχνει κλίμα… Οταν γίνεται διάλειμμα για διαφημίσεις, βγάζει τον πραγματικό του εαυτό. Παραγγέλνει το ελαφρύ γεύμα του, φροντίζει την εικόνα του. Ουσιαστικά το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι τα νούμερα τηλεθέασης και ξέρει καλά πώς να τ’ ανεβάζει».

Η ανατροπή συντελείται όταν ο δημοσιογράφος αρχίζει να βγάζει στον αέρα προσωπικά δεδομένα του αρχηγού των σκίνχεντ. Βλέπουμε στην οθόνη την πρώην κοπέλα του, τον παλιό καθηγητή του, και σε τηλεφωνική σύνδεση τη μητέρα του, που έχει να τη δει πολλά χρόνια. Η κατάσταση γίνεται πολύ… κίτρινη. Ο σκίνχεντ προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις μελό εξελίξεις, αλλά ο δημοσιογράφος είναι αποφασισμένος να «ευαισθητοποιήσει» άπαντες. Ο Ροτβάιλερ εξαγριώνεται, ο κάμεραμαν ρίχνει λάδι στη φωτιά, βρίζοντάς τον υστερικά, και τα πράγματα ξεφεύγουν απ’ τον έλεγχο αυτών που είχαν μάθει να τον έχουν…

Παραστάσεις ως 31/5/09: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.00 & Κυριακή 19.00
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 22€, 15€ μειωμένο, 13,5€ φοιτητικό
Πληροφορίες-κρατήσεις: “Επί Κολωνώ”, 210 5138067, Ναυπλίου 12, Κολωνός

Μια θεατρική παράσταση που αξίζει να δείτε.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s