Τουρκική ναυτική παράδοση: φανταστική και πραγματική

Δύο ειδήσεις της επικαιρότητας, όχι και τόσο άσχετες μεταξύ τους:

Τούρκοι ερευνητές κατασκεύασαν αντίγραφο Ελληνικού αρχαίου πλοίου, ανέρτησαν την τουρκική σημαία και προγραμματίζουν να πραγματοποιήσει τον διάπλου της Μεσογείου, με την υποστήριξη της Γαλλίας. Το πλοίο, με το ελληνικό όνομα Κυβέλη (Kybele) και με τουρκικό πλήρωμα, αποπλέει από την περιοχή της αρχαίας ιωνικής πόλης Φωκαίας στα μικρασιατικά παράλια προς τη Μασσαλία, σε μια αναπαράσταση των ταξιδιών των προγόνων ΜΑΣ. Οι Φωκαιείς, εξαίρετοι ναυτικοί, ίδρυσαν αποικίες στις ακτές της Μεσογείου τον 6ο π.Χ. αιώνα, μεταφέροντας τον πολιτισμό της Ελλάδος στην Ευρώπη. Είναι ιδρυτές της Νίκαιας, του Μονακό, της Μασσαλίας, της Αντίπολης και της Βαρκελώνης. Οι τούρκοι παρουσιάζονται ως απόγονοί τους και νόμιμοι κληρονόμοι της γης και του πολιτισμού της Ιωνίας, όλο και συχνότερα και χωρίς καμία αντίδραση από το κράτος μας.

Ταυτόχρονα με τους πανηγυρισμούς για την ανασύσταση της …προγονικής τους ναυσιπλοΐας, οι τούρκοι έχουν ν’ αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα της αποκάλυψης εμπορίου ηρωίνης από σκάφος του πολεμικού τους ναυτικού!

Το συμβάν αποκαλύφθηκε από το ημερολόγιο του ναυάρχου Οζντέν Ορνέκ, ο οποίος κατηγορείται στα πλαίσια της υπόθεσης Εργκενεκόν. Στο κατασχεθέν ημερολόγιο αναγράφεται ότι στις 21 Οκτωβρίου 2004, στα πλαίσια νατοϊκής άσκησης όπου μετείχε, το τουρκικό πολεμικό σκάφος Ερτορούλ μετέφερε στην Ιταλία 5 κιλά ηρωίνης. Ο Ορνέκ συνεχίζει λέγοντας ότι το παράνομο «πακέτο» παραδόθηκε σε συνεργάτη τούρκου αξιωματικού στη Σαρδηνία και μάλιστα εν γνώσει του καπετάνιου του πολεμικού πλοίου. Όταν αξιωματικός και πλοίαρχος επέστρεψαν στην Τουρκία, άνοιξαν μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς. Στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση πήραν μέρος 11 χώρες, με 10.000 στρατιώτες, 50 πλοία και 50 μαχητικά αεροσκάφη. Η μία απ’ αυτές τις χώρες είναι παραγωγός ηρωίνης και ένα απ’ αυτά τα πλοία αποδείχθηκε διακινητής του σκληρού ναρκωτικού στην Ευρώπη.

Κάποιοι υπερατλαντικοί “φίλοι και σύμμαχοι”, με σκιώδη αφεντικά πίσω από μια ποικιλόχρωμη κυβέρνηση, πιέζουν να ενταχθεί αυτή η χώρα στην Ευρώπη…

Και οι Εθνικιστές των ευρωπαϊκών χωρών φωνάζουμε: ΟΧΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s