Γερμανία: Καταδίκη του NPD για τα φυλλάδια

Το δικαστήριο του Βερολίνου καταδίκασε τελικά, όπως αναμενόταν, τα ηγετικά στελέχη του NPD, για “υποκίνηση φυλετικού μίσους, δυσφήμιση και διακρίσεις εις βάρος του Patrick Owomoyela”. Η υπόθεση των φυλλαδίων που “πλήγωσαν και πίκραναν” τον ποδοσφαιριστή της Εθνικής Γερμανίας Οwomoyela και τον νιγηριανό πατέρα του, προκαλώντας “οργή και αγανάκτιση” στην γερμανίδα μητέρα του, αναμεταδόθηκε από όλα τα διεθνή ειδησιογραφικά πρακτορεία – προς γνώση και συμμόρφωση.

Οι τρεις κατηγορούμενοι έλαβαν ποινές 7 και 10 μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή και πρόστιμο καταβολής δύο χιλιάδων ευρώ ο καθένας στην …UNICEF! Ο Udo Voigt χαρακτήρισε την απόφαση παράλογη και την δίκη φάρσα. Στο NPD έχει υποβληθεί πρόσφατα πρόστιμο 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για “λογιστικές παρατυπίες” και ταυτόχρονα παρακρατούνται οι επιδοτήσεις για την εκλογή βουλευτών του στα τοπικά κοινοβούλια της Σαξονίας και του Μεκλεμβούργου, με ποσοστό άνω του 5%.

Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο γίνονται εθνικές εκλογές στην Γερμανία και το ενδεχόμενο συμμετοχής του NPD στο εθνικό κοινοβούλιο έχει πραγματικά πανικοβάλλει το σύστημα. Με τα πρόσφατα πρόστιμα και τις παρακρατήσεις, το κόμμα βρίσκεται στα πρόθυρα χρεωκοπίας, ενώ η αναστολή στις ποινές φυλάκισης και η παράλληλη αναμονή ορισμού δικασίμων, για διάφορες άλλες κατηγορίες ανάλογου τύπου, “ομηροποιούν” την προεκλογική του εκστρατεία.

Το σύστημα γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο μοναδικός εχθρός του

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s