Μια πανίσχυρη χούντα…

Στη σημερινή Αμερική της παγκοσμιοποίησης, των «ελευθέρων ιδεών», της ανοικτής και προοδευτικής κοινωνίας, της δημοκρατίας αποδεικνύεται άλλη μια φορά το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Βέβαια πάντα μέχρι εκεί που το επιτρέπουν τα αφεντικά της «προόδου», της ισοπέδωσης των αξιών και της προάσπισης των ανωμαλιών.

Στον φετινό διαγωνισμό ομορφιάς στις Η.Π.Α., που τραβάει τα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας πάνω του, η διαγωνιζόμενη μις Καλιφόρνια, Κάρι Πρέτζιν, απαντώντας σε τυπική ερώτηση του διαγωνισμού σχετικά με τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, δήλωσε πως πιστεύει ότι «ένας γάμος πρέπει να πραγματοποιείται μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας».

Η Κάρι ρωτήθηκε για τις απόψεις της στο θέμα από έναν από τους κριτές, τον blogger Πέρεζ Χίλτον και η απάντηση της κοπέλας ήταν: «Ζούμε σε μια χώρα όπου μπορείς να επιλέξεις μεταξύ ομοφυλόφιλου και ετεροφυλόφιλου γάμου. Εγώ πιστεύω ότι ένας γάμος πρέπει να είναι μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας. Χωρίς παρεξήγηση από οποιονδήποτε, αλλά με αυτόν τον τρόπο σκέψης μεγάλωσα». Εκείνη την στιγμή οι αντιδράσεις του κοινού, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ήταν η Κάρι να καταχειροκροτηθεί – ενώ ο κριτής ενοχλήθηκε εμφανώς.

Αναμενόμενα και δημοκρατικά, η Κάρι, αν και ήταν το φαβορί, αποκλείστηκε. Όπως δήλωσε και η ίδια μετά το διαγωνισμό, εμμένοντας στην άποψή της, αυτή η απάντηση της στοίχισε το στέμμα! «Δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς. Είπα ότι αισθάνομαι».

Ο Χίλτον, που έκανε την ερώτηση, είπε ότι αποστομώθηκε από την απάντηση της μις Καλιφόρνια, η οποία «αποξένωσε εκατομμύρια ομοφυλόφιλων Αμερικανών, τις οικογένειές τους και τους υποστηρικτές τους». Μιλώντας στο δίκτυο ABC, ο Χίλτον επιβεβαίωσε ότι η Κάρι «έχασε τον τίτλο εξαιτίας αυτής της απάντησης. Ήταν σίγουρα η επικρατέστερη μέχρι εκείνη τη στιγμή».

Επίσης, ο υπεύθυνος των καλλιστείων για τη μις Καλιφόρνια, Κιθ Λούις, έσπευσε να δημοσιοποιήσει ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε το σχόλιο της Πρέτζιν. «Ως συνδιοργανωτής του διαγωνισμού μις Καλιφόρνια, αισθάνομαι λυπημένος και πληγωμένος από το γεγονός ότι η μις Καλιφόρνια πιστεύει ότι το δικαίωμα στο γάμο ανήκει μόνο σε μια γυναίκα και έναν άντρα».

Το μήνυμα είναι σαφές προς πάσα κατεύθυνση: “Αν θέλεις καριέρα, συμμόρφωσε τη γνώμη σου κατά τις επιταγές των ομοφυλοφίλων”.

Γιώργος Μανιάτης

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s