Εις Μνήμην Colin Jordan

19 Ιουνίου 1923 – 9 Απριλίου 2009

Ο Κόλιν Τζόρνταν, μια από τις σημαντικότερες μορφές του Εθνικοσοσιαλισμού στη Βρετανία και σε όλο τον κόσμο, έφυγε για την αιώνια Walhalla στις 9 Απριλίου σε ηλικία 85 ετών. Παρά τις συλλήψεις, διώξεις και φυλακίσεις (εκδιώχθηκε από τη δημόσια εκπαίδευση όπου δίδασκε μαθηματικά λόγω των ιδεών του), παρέμεινε πιστός, υποστηρίζοντας έναν Παν-Άρειο, Παγκόσμιο Εθνικοσοσιαλισμό.

Η δράση του ξεκινά στα φοιτητικά του χρόνια και τα διαβάσματά του κατά τη διάρκεια του πολέμου. Η αγάπη του για την ύπαιθρο και η επιθυμία του για ζωή σε αρμονία με τη Φύση ήσαν αυτά που όπως έλεγε ο ίδιος τον έφεραν κοντά στις ιδέες του Εθνικοσοσιαλισμού. Γιος ταχυδρόμου, γεννημένος στο βιομηχανικό Μπέρμιγχαμ, σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ όπου ιδρύει το 1942 το Club των Εθνικιστών. Σύντομα γίνεται μέλος του British Peoples Party του λόρδου Τάβιστοκ. Γνωρίζεται με τον Arnold Leese, ηγετική μορφή του Εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος στη Βρετανία πριν τον πόλεμο ο οποίος διαμορφώνει καταλυτικά τις απόψεις του. Το 1960 ιδρύει το British National Party (BNP). Τον Αύγουστο του 1962, οργανώνει μαζί με τον John Tyndall (1934-2005) και προεδρεύει στο περίφημο διεθνές εθνικοσοσιαλιστικό συνέδριο στα Cotswolds, στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Αμερικανός Εθνικοσοσιαλιστής ηγέτης George Lincoln Rockwell (παρά την απαγόρευση εισόδου του στη χώρα) καθώς και η ιέρεια του Εθνικοσοσιαλισμού Savitri Devi. Εκεί ιδρύεται η Παγκόσμια Ένωση των Εθνικοσοσιαλιστών της οποίας υπήρξε ο πρώτος διοικητής. Περίφημη είναι η ομιλία του με το χαρακτηριστικό «Ο Χίτλερ είχε δίκιο!» ενώπιον χιλιάδων ατόμων στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε με τη σύζυγό του σε μια μικρή φάρμα στο Yorkshire της Αγγλίας. Αν και είχε αποσυρθεί από την κομματική δράση, συνέχιζε να αρθρογραφεί.

«O Εθνικοσοσιαλισμός επέζησε από τις φλόγες του πολέμου και τη θύελλα της κατασυκοφάντησής του γιατί, όταν ο πόλεμος έκανε ό,τι χειρότερο μπορούσε να κάνει και η συκοφαντία ξεπέρασε κάθε όριο, ο Εθνικοσοσιαλισμός παραμένει σε τελική ανάλυση συνώνυμος με τη θέληση του ανώτερου ανθρώπου να επιβιώσει, το ένστικτό του για υγεία και δύναμη και την επιθυμία του για ομορφιά στη ζωή. Και όσο αυτή η θέληση, αυτό το ένστικτο κι αυτή η επιθυμία παραμένουν σ’ αυτή τη γη, το πιστεύω του Εθνικοσοσιαλισμού θα παραμένει ακατάλυτο».

Κόλιν Τζόρνταν, Εθνικοσοσιαλιστικός Κόσμος, 1966

Τιμή του η Πίστις – μέχρι το Τέλος!
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s